Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu Etli Enginar Dolması PDT®

Kuzu Etli Enginar Dolması PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
6 kişilik Pişirme süresi 40 dakika Zorluk Derecesi 3

Malzeme

6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi

Hazırlanışı

Enginarın Hazırlanışı :
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun

Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın

Etin Hazırlanışı :
Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın

Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın

Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin

10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt