iltasyazilim
FD Üye
6 kişilik Pişirme süresi 40 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi
Hazırlanışı
Enginarın Hazırlanışı :
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın
Etin Hazırlanışı :
Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın
Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın
Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin
10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın
Malzeme
6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi
Hazırlanışı
Enginarın Hazırlanışı :
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın
Etin Hazırlanışı :
Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın
Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın
Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin
10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın