Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuzu Etli Enginar Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet enginar ( her biri dörde bölerek kullanıyoruz)
*500 gr orta yağlı kuzu kuşbaşı
*Bir çorba kasesi doğranmış arpacık soğan (soyduktan sonra suda beklettim )
*3 adet portakalın suyu
*56 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 çay kaşığı tuz
*1 adet yemeklik doğradığımız kuru soğan
*1 yemek kaşığı un

Üzeri için;


*Dereotu

*
Kuzu Etli Enginar Tarifi Yapılışı
1
*Yağ hamur ama öyle keyifsiz ve soğuk
*Kuzu etini çok az yağ (1 yemek kaşığı kadar )koyduğumuz basınçlı bir tencerede yarım pişirme yapalım
*Kuzu olduğu için çabuk pişer
*Enginarları başka bir tencerede bir taşım kaynatın
*Yarım pişme durumunda olan kuzu eti’ne yemeklik kuru soğanı ekleyin ve kavurun
*Bir yemek kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam edin
*Daha sonra haşlanan enginarları portakal suyu ile birlikte ete ilave edin( portakal çok sulu ise biraz ayırabilirsiniz )
*Tam bu arada bir yemek kaşığı un serpin kararma ihtimaline karşı?sonra arpacık soğanların suyunu süzün yemeğe ekleyin
*Tuzunu atıp 58 dakika arasında pişirin
*Pişen yemeğe servis yaparken bolca dereotu ekleyin
*Afiyet bal olsun Yiyenlere şifa olsun
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt