iltasyazilim
FD Üye
6 kişilik Pişirme süresi 45 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
1 kg kuzu kuşbaşı
500 gr bamya (Sirkeli suda haşlanıp, yıkanmış)
3 adet domates (Kare doğranmış)
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
½ su bardağı Bizim Mısır Yağı
Tuz
1 adet limonun suyu
Su
Hazırlanışı
• Tencere içinde kızdırdığınız yağa, soğanı ve etleri koyup karıştırın
• Etler suyunu çekince domatesi ilave edip, 2 dakika daha karıştırın
• Etlerin üzeri kapanacak kadar su koyup kaynatın, köpüğünü alın
• Üzerine kapak kapatın 15 dakika pişirdikten sonra içine bamyayı ve limon suyunu ilave edin ve bir fırın kabına boşaltın
• Fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis yapın
Malzeme
1 kg kuzu kuşbaşı
500 gr bamya (Sirkeli suda haşlanıp, yıkanmış)
3 adet domates (Kare doğranmış)
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
½ su bardağı Bizim Mısır Yağı
Tuz
1 adet limonun suyu
Su
Hazırlanışı
• Tencere içinde kızdırdığınız yağa, soğanı ve etleri koyup karıştırın
• Etler suyunu çekince domatesi ilave edip, 2 dakika daha karıştırın
• Etlerin üzeri kapanacak kadar su koyup kaynatın, köpüğünü alın
• Üzerine kapak kapatın 15 dakika pişirdikten sonra içine bamyayı ve limon suyunu ilave edin ve bir fırın kabına boşaltın
• Fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis yapın