
Kuzu Etli Kavurma (Kavurma Tavasında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kemikli kuzu eti
- 1 baş kuru soğan
- 2 tane kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber ,pulbiber, kimyon
Kuzu Etli Kavurma (Kavurma Tavasında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce etimizi temiz yıkayalım.
- Kuzu eti olduğu için içine tüyü falan girmemesi için dikkat edelim.
- Yapacağımız kavurma tenceresi içerisine eti alalım .
- Üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su döküp kaynamaya bırakalım.
- Orta ateşte kaynayıp suyunu çekene kadar pişsin.
- Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayalım .
- Suyunu çekmiş etin üzerine dökelim.
- Sıvı yağını ekleyelim ,5 dakika bu şekilde kavrulduktan sonra halka şeklinde doğranmış kapya biberi üzerine ekleyelim.
- Sarımsak, tuz ,biber ,karabiber, kimyon ekleyelim bu şekilde karıştırıp ağzını kapatalım.
- İçerisinde olan suyunu çekene kadar pişsin .
- Suyunu çektikten sonra altını kapatalım ve servise hazır afiyet olsun çok güzel oldu.