iltasyazilim
FD Üye
Kuzu Etli Renkli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı pirinç
*2 tane havuç
*1 miktar maydanoz
*1 miktar dereotu
*3 çay kaşığı kuş üzümü
*100 gram tereyağ
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Eti için;
*700 gram kuşbaşı kavrulmuş kuzu eti
*2 adet soğan
*2 defne yaprağı
*4 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tane karabiber
*Zeytinyağ
*Tuz
*Su
Kuzu Etli Renkli Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye zeytinyağı dökülür Kuzu eti koyulup sotelenir Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranıp kavrulmuş kuzu etine ilave edilir Defne yaprağı ve tane karabiber koyup karıştırılır Biraz kaynar su dökülür ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır Pişmeye yakın defne yaprakları çıkartılır ve tuz ilave edilerek biraz daha pişirilir
Kuş üzümleri yumuşaması için kaynar suda bekletilir
Yıkanan ve süzülen pirinç pilav tenceresine alınır ve zeytinyağı ile tereyağ ilave edilerek sürekli karıştırılarak kavrulur Tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur Kaynar su ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir
Diğer tarafta rendelediğimiz havuçlar zeytinyağlı tavada sotelenir Biraz tuz ilave edilerek havuç yumuşayıncaya kadar pişirilir Dereotu ve maydanoz da ince ince doğranır
Pişen pilav ikiye ayrılır ve bir yarısı havuç ile diğer yarısı da dereotumaydanoz ile karıştırılır
Servis tabağına kelepçeli kalıp koyulur (ben kalpli kullandım) En alta havuçlu pilav dökülür ve kaşık ile bastırılır Araya kuzu etli karışım ilave edilir ve bastırılır En üste de dere otlumaydanozlu pilav dökülür ve bastırılır Üzeri kuş üzümü, kırmızı Közlenmiş biber ve mısır taneleri ile süslenir Afiyet olsun
*4 su bardağı pirinç
*2 tane havuç
*1 miktar maydanoz
*1 miktar dereotu
*3 çay kaşığı kuş üzümü
*100 gram tereyağ
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Eti için;
*700 gram kuşbaşı kavrulmuş kuzu eti
*2 adet soğan
*2 defne yaprağı
*4 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tane karabiber
*Zeytinyağ
*Tuz
*Su
Kuzu Etli Renkli Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye zeytinyağı dökülür Kuzu eti koyulup sotelenir Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranıp kavrulmuş kuzu etine ilave edilir Defne yaprağı ve tane karabiber koyup karıştırılır Biraz kaynar su dökülür ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır Pişmeye yakın defne yaprakları çıkartılır ve tuz ilave edilerek biraz daha pişirilir
Kuş üzümleri yumuşaması için kaynar suda bekletilir
Yıkanan ve süzülen pirinç pilav tenceresine alınır ve zeytinyağı ile tereyağ ilave edilerek sürekli karıştırılarak kavrulur Tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur Kaynar su ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir
Diğer tarafta rendelediğimiz havuçlar zeytinyağlı tavada sotelenir Biraz tuz ilave edilerek havuç yumuşayıncaya kadar pişirilir Dereotu ve maydanoz da ince ince doğranır
Pişen pilav ikiye ayrılır ve bir yarısı havuç ile diğer yarısı da dereotumaydanoz ile karıştırılır
Servis tabağına kelepçeli kalıp koyulur (ben kalpli kullandım) En alta havuçlu pilav dökülür ve kaşık ile bastırılır Araya kuzu etli karışım ilave edilir ve bastırılır En üste de dere otlumaydanozlu pilav dökülür ve bastırılır Üzeri kuş üzümü, kırmızı Közlenmiş biber ve mısır taneleri ile süslenir Afiyet olsun