iltasyazilim
FD Üye
15 adet büyük kuzu göbeği mantarı
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
3 4 adet patates
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
İsteğe göre tuz, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Orta boy bir tencereyi suyla doldurup patatesleri ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın Patatesler yumuşayınca soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun ve rendeleyin
Büyükçe bir kaseyi soğuk su ile doldurun 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu ekleyin Mantarları saplarından ayırıp şapka kısımlarını suya ilave edin Yaklaşık 3 4 dakika boyunca mantarları su içinde hareket ettirerek temizleyin Daha sonra kağıt havluya alıp yavaşça kurulayın
Mantar saplarını kir ve kumdan arındırmak için 5 dakika soğuk su içinde bekletin Temizledikten sonra kağıt havluya alıp yavaşça kurulayın
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Doğranmış mantar saplarını tuz ve karabiberle yaklaşık 10 dakika kadar kavurun
Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı krema ve 2 yemek kaşığı sütü bir taşım kaynatın
Sıcak karışımın içine tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı ekleyip iyice çırpın Patates püresini ve sotelenmiş mantarları ilave edip karıştırın
Fırını 170 derece ısıtın
Temizlenmiş mantarların içini hazırladığınız harç ile doldurun ve sığ bir fırın tepsisine yerleştirin 2 yemek kaşığı tereyağını eritip bir fırça yardımıyla mantarların üzerine sürün
Mantarlar yaklaşık 20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis edin
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
3 4 adet patates
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
İsteğe göre tuz, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Orta boy bir tencereyi suyla doldurup patatesleri ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın Patatesler yumuşayınca soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun ve rendeleyin
Büyükçe bir kaseyi soğuk su ile doldurun 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu ekleyin Mantarları saplarından ayırıp şapka kısımlarını suya ilave edin Yaklaşık 3 4 dakika boyunca mantarları su içinde hareket ettirerek temizleyin Daha sonra kağıt havluya alıp yavaşça kurulayın
Mantar saplarını kir ve kumdan arındırmak için 5 dakika soğuk su içinde bekletin Temizledikten sonra kağıt havluya alıp yavaşça kurulayın
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Doğranmış mantar saplarını tuz ve karabiberle yaklaşık 10 dakika kadar kavurun
Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı krema ve 2 yemek kaşığı sütü bir taşım kaynatın
Sıcak karışımın içine tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı ekleyip iyice çırpın Patates püresini ve sotelenmiş mantarları ilave edip karıştırın
Fırını 170 derece ısıtın
Temizlenmiş mantarların içini hazırladığınız harç ile doldurun ve sığ bir fırın tepsisine yerleştirin 2 yemek kaşığı tereyağını eritip bir fırça yardımıyla mantarların üzerine sürün
Mantarlar yaklaşık 20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis edin