Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuzu Gömleği Dolması

Kuzu Gömleği Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuzu Gömleği Dolması Malzemeleri
2 adet kuzu gömleği
200 gr kuzu ciğer
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
½ su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Tarçın
1 su bardağı + ¼ su bardağı su
Ciğerleri küçük kuşbaşı olacak şekilde doğrayın

Soğanlarınızı küp küp doğrayın Tavanızı ocağa alıp ısıtın, tereyağını ilave ettikten sonra soğanlarınızı tavaya alın ve kavurmaya başlayın Ciğerleri tavaya ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin

Ardından çam fıstığını, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip bir süre daha kavurun Tuz, karabiber ve tarçın ile tatlandırıp suyunu ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin

Dereotunun ince kıyın, pişen pilavınızı ocaktan alıp kıydığınız dereotunu ekleyin ve karıştırıp demlenmeye bırakın

Kuzu gömleğinizi küçük bir kaseye açın, üzerine hazırladığınız iç pilavdan koyun ve gömleği bohça gibi dörde katlayıp, katladığınız kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt