Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuzu İncikli Firik Pilavlı Pazı Bohçası Tarifi

Kuzu İncikli Firik Pilavlı Pazı Bohçası Tarifi
0
124

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Sabri Ülker Vakfı, bu yıl Yemekte Istikrar Mutfağı’nı yeni tanımlarla zenginleştirmek için İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Kısmı işbirliği ile Türk mutfağının klasik tanımlarını genç ve yetenekli şef adaylarına tekrar yorumlattı. İşte kış aylarında hususî misafirlerinize hazırlayabileceğiniz lezzetli bir sunum: Kuzu İncikli Firik Pilavından Pazı Bohçası


1575297734-incikli-frikli-pzi-bohcasi.jpg

İncikli Firik Pilavından Pazı Bohçası gereçleri
  • 2 adet kuzu incik
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 tatlı kaşığı (15 gram) domates salçası
Firik bulgurundan pilav için mazmeler
  • 1 küçük uzunluk (50 gram) kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2,5 yemek kaşığı (50 gram) firik bulguru
  • 1 çay bardağı (75 gram) pilavlık bulgur
  • Yarım orta uzunluk (50 gram) nar
  • 2 avuç (50 gram) Antep fıstığı
  • Karabiber
Dış kaplama için
  • 2 demet pazı
İncikli Firikli Pazı Bohçası yapılışı
  • Pazıyı kaynamış suya dikkatle batırın, ezmeden yumuşatın.
  • İncikleri az yağda mühürleyin.
  • Pırasa, kereviz ve havucu doğrayıp mühürleme yaptığınız tencerede salça ile soteleyin.
  • Akabinde 7 bardak su (1,5 litre) ekleyin, kapağı bir alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp 1,5 - 2 saat kısık ateşte pişirin.
  • Etlerin kemikten ayrılmış olmasına dikkat edin.
  • Pişen etleri küçük kesimler halinde didin.
  • Etleri pişirdiğiniz fırın kabında biriken suyu süzüp yarısı pilav, sair yarısı da yemeğin sosu olarak kullanmak için ayırın.
  • Soğanları minik küpler halinde doğrayıp ay çiçek yağında renk almadan soteleyin.
  • Bulgurları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Akabinde ayırdığınız suyu ekleyip pişmeye bırakın.(Toplam 125 gr (firik bulguru+normal bulgurun yekun miktarı) bulgur için 1 su bardağı (200 ml) su gerekir.)
  • Pilav piştikten sonra didilmiş etle karıştırıp Antep fıstığı, nar taneleri ve baharatı ekleyin.
  • Haşlanmış pazının damarlı kısımlarını ayırıp içine mütenasip ölçüde etli karışımı ekleyin ve bohça biçiminde sarın.
  • Bütün pazı bohçalarını aksi çevirip buharda pişirin.
  • Sos olarak kullanmak üzere ayırdığınız yemeğin suyunu 1 tatlı kaşığı kadar nişastayla bağlayın.
  • Akabinde bohçaların üzerine dökerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt