iltasyazilim
FD Üye
Kuzu Kuşbaşılı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr Kuzu kuşbaşı
*1 büyük kuru soğan
*2 su bardağı arpa şehriye (250 ml Lik bardak)
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 çorba kaşığı salça
*4 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
Kuzu Kuşbaşılı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Eti ve pilavı aynı tabakta tek yemek olarak sunabileceğiniz bu yemeği çocuklarınız çok sevecektir Öncelikle tereyağ ve zeytinyağ hafif kızdırılır ve küçük doğranmış soğan yağda hafif kavrulur Et ilave edilip yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden kavrulur Etin rengi dönünce üstünü tamamen kaplayıncaya kadar sıcak su ilave edilip, kısık ateşte et pişmeye bırakılır Yaklaşık 40 dakika bir sürede yumuşak kıvama gelip, pişince içine tuz, karabiber ve salça katılıp karıştırılır Sıra arpa şehriyenin suyunu vermeye geldi Ben arpa şehriye pilavına 1 e 2, 5 ölçü su koyarım Ama burada etin dibinde az miktar suyu olduğundan 1 e 2 ölçü, yani 4 bardak su ilave ettim ve tam geldi Siz de etinizin suyuna bakarak suyu dikkatli koyun ki pilav hamur olmasın Su kaynayınca arpa şehriye de içine koyulur ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pilav pişirilir Altını kapattığınızda hamur gibi gözükürse endişe etmeyin Demlenmesi için en az yarım saat bekletin Güzel demlenince tane tane olduğunu göreceksiniz Alt üst edip servis edebilirsiniz Yanına salata ve ayran ile mükemmel bir menü oluşturacaksınız Afiyet olsun
*750 gr Kuzu kuşbaşı
*1 büyük kuru soğan
*2 su bardağı arpa şehriye (250 ml Lik bardak)
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 çorba kaşığı salça
*4 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
Kuzu Kuşbaşılı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Eti ve pilavı aynı tabakta tek yemek olarak sunabileceğiniz bu yemeği çocuklarınız çok sevecektir Öncelikle tereyağ ve zeytinyağ hafif kızdırılır ve küçük doğranmış soğan yağda hafif kavrulur Et ilave edilip yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden kavrulur Etin rengi dönünce üstünü tamamen kaplayıncaya kadar sıcak su ilave edilip, kısık ateşte et pişmeye bırakılır Yaklaşık 40 dakika bir sürede yumuşak kıvama gelip, pişince içine tuz, karabiber ve salça katılıp karıştırılır Sıra arpa şehriyenin suyunu vermeye geldi Ben arpa şehriye pilavına 1 e 2, 5 ölçü su koyarım Ama burada etin dibinde az miktar suyu olduğundan 1 e 2 ölçü, yani 4 bardak su ilave ettim ve tam geldi Siz de etinizin suyuna bakarak suyu dikkatli koyun ki pilav hamur olmasın Su kaynayınca arpa şehriye de içine koyulur ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pilav pişirilir Altını kapattığınızda hamur gibi gözükürse endişe etmeyin Demlenmesi için en az yarım saat bekletin Güzel demlenince tane tane olduğunu göreceksiniz Alt üst edip servis edebilirsiniz Yanına salata ve ayran ile mükemmel bir menü oluşturacaksınız Afiyet olsun