Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuzu küşleme nedir ve nasıl çıkarılır? Evde küşleme pişirmenin en kolay yolu

Kuzu küşleme nedir ve nasıl çıkarılır? Evde küşleme pişirmenin en kolay yolu
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kuzu_kusleme_nedir_ve_nasil_cikarilir_evde_kusleme_pisirmenin_en_kolay_yolu_1598260283_4051.jpg

Enfes tadıyla yiyenleri kendinden geçiren küşleme, son günlerin en çok araştırılan lezzetleri arasında. Lokum gibi yumuşak yapısıyla küşleme ünlü Gaziantep mutfağında yer alır. Tamamen sinirsiz ve yumuşacık olduğundan marinasyon bile gerektirmeden kolayca pişirilebilen küşleme pişirme tekniklerini ve küşleme tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Koyunların omurga bölümünde uzunlamasına bulunan ete küşleme deniliyor. Bir koyundan az miktarda çıkmasına rağmen doyurucu ve iyi bir kebap malzemesi için elverişlidir. Bir kuzuda sadece iki tane olması nedeniyle değerli olan küşleme, herhangi bir terbiye, sos ya da marinasyon işlemi gerektirmez. Bu nedenle hafif tuzlanarak mangal veya ızgarada pişirilmesi tavsiye edilir. Kuzu küşleme için ideal pişme miktarı orta derecedir.Kuzu Küşleme, doğal olarak yumuşak ve kendinden lezzetli bir et olduğundan çeşitli baharat veya karışımlar kullanmaya gerek kalmaz. Doğru pişirme yöntemi uygulandığında çok lezzetli ve ağızda dağılan, yumuşak dokuya sahip bir et elde edilir. 

2Hgfl_1598261963_7131.jpg

KÜŞLEME TARİFİ:

MALZEMELER

Kuzu bonfile
tuz
karabiber
zeytinyağı

Pilav için malzemeler:

3 çay bardağı pirinç
5 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıcak suyun içerisine 5-6 tane safran
tereyağ, zeytinyağı
tuz

D0iRk_1598261995_3411.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle 1 çay bardağı sıcak suya safran tanelerini atın ve renginin çıkmasını bekleyin. 3 çay bardağı pirinci yıkayın.

P5F6P_1598262062_5145.jpg

Tavada yağı ısıtın, pirinçleri ekleyip 2-3 dk kavurun. 5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirince safranın bıraktığı suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

U5FPv_1598262022_4936.jpg

Kuzu bonfile etini zeytinyağında 5-7 dk hafif sulu kalacak şekilde kızartıp tuz karabiber isteğe bağlı kekik serperek servis yapın.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt