iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
14 limonun suyu
14 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
14 çay kaşığı tuz
beyazbiber
Yemeğin Tarifi
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin Yumurtayağsu karışımını hazırlayın
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 78 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
14 limonun suyu
14 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
14 çay kaşığı tuz
beyazbiber
Yemeğin Tarifi
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin Yumurtayağsu karışımını hazırlayın
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 78 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın