Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu Pirzolası Pane PDT®

Kuzu Pirzolası Pane PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
12 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
14 limonun suyu
14 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
14 çay kaşığı tuz
beyazbiber


Yemeğin Tarifi
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin Yumurtayağsu karışımını hazırlayın
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 78 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt