iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 kilo kuzu kuşbaşı (minik doğranmış)
1 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ (varsa etin yağı eritilip kullanılabilinir)
Tuz
Karabiber
Kekik
İsteğe göre maydanoz, dere otu
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak, biberler ve domates küp küp doğranır yada doğrayıcıdan eşit büyüklükte çekilir Bir tavada yağ eritilir (ben etin yağını eritip kullandım Erittikten sonra kalan parçaları tavadan almayı unutmayın) kuşbaşı eti erittiğiniz yağda 5 dakika çevirin, daha sonra küp küp doğradığınız malzemelerin hepsini ilave edin Et kuzu eti olduğundan çok çabuk pişmekte bu sebepten malzemeler sonradan ilave edildiğinde daha lezzetli oluyor Dana etinden yapıyorsanız tam tersini uygulayacaksınız 15 dk ara ara karıştırarak pişiriniz suyunu çekmeli iyice Son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 dakika daha soteleyin Dilerseniz maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz bu kısımda Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
12 kilo kuzu kuşbaşı (minik doğranmış)
1 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ (varsa etin yağı eritilip kullanılabilinir)
Tuz
Karabiber
Kekik
İsteğe göre maydanoz, dere otu
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak, biberler ve domates küp küp doğranır yada doğrayıcıdan eşit büyüklükte çekilir Bir tavada yağ eritilir (ben etin yağını eritip kullandım Erittikten sonra kalan parçaları tavadan almayı unutmayın) kuşbaşı eti erittiğiniz yağda 5 dakika çevirin, daha sonra küp küp doğradığınız malzemelerin hepsini ilave edin Et kuzu eti olduğundan çok çabuk pişmekte bu sebepten malzemeler sonradan ilave edildiğinde daha lezzetli oluyor Dana etinden yapıyorsanız tam tersini uygulayacaksınız 15 dk ara ara karıştırarak pişiriniz suyunu çekmeli iyice Son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 dakika daha soteleyin Dilerseniz maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz bu kısımda Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız