iltasyazilim
FD Üye
Kuzukulağı ailesinden bir bitki olan labada, ülkemizin çeşitli yerlerinde doğal olarak yetişiyor İlkbaharyaz aylarında kendinden büyüyen labadanın bir diğer ismi ise efelek Bitkinin sap ve yaprak kısmı oldukça besleyici Labadanın yaprakları fosfor ve demir, kökleri ise reçine ve nişasta açısından oldukça zengin
C vitamini bakımından iyi bir kaynak olarak görülen labada, bağışıklık sitemini güçlendirici ve iştah açıcı etkileri olan bir bitki olarak biliniyor Mensup olduğu ailenin diğer üyeleri gibi labadanın tadı ekşimsi
Mutfağımızda yaygın kullanım alanı bulunan bu bitkiyle yapılan en popüler yemeğin sarma olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır Biz farklı bir şekilde kullanmak istedik ve labadanın salatasını yaptık Labadanın yaprak ve sap kısımlarının çiğ olarak kullanıldığı salata tarifi sağlıklı beslenme diyetlerine uygun, ayrıca oldukça doyurucu
Malzemeler
12 bağ labada 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 50 gram kaşar peyniri 50 gram iri kırılmış çiğ fındık Sosu için:
1 tatlı kaşığı elma sirkesi 12 adet limon 12 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı bal Pişirme Önerisi
Elma sirkesi yerine aynı oranda üzüm sirkesi kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz labada yapraklarını çok ince doğrayın Kaşar peynirini zar iriliğinde küpler halinde doğrayın Bir karıştırma kabında salata malzemelerini karıştırın Sos için bir kaseye sirke, limon suyu ve tuzu koyun ve tuz eriyene kadar karıştırın Zeytinyağı ve balı ekleyerek sosu tamamlayın Sosu salata malzemelerinin üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis tabağına alın
C vitamini bakımından iyi bir kaynak olarak görülen labada, bağışıklık sitemini güçlendirici ve iştah açıcı etkileri olan bir bitki olarak biliniyor Mensup olduğu ailenin diğer üyeleri gibi labadanın tadı ekşimsi
Mutfağımızda yaygın kullanım alanı bulunan bu bitkiyle yapılan en popüler yemeğin sarma olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır Biz farklı bir şekilde kullanmak istedik ve labadanın salatasını yaptık Labadanın yaprak ve sap kısımlarının çiğ olarak kullanıldığı salata tarifi sağlıklı beslenme diyetlerine uygun, ayrıca oldukça doyurucu
Malzemeler
12 bağ labada 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 50 gram kaşar peyniri 50 gram iri kırılmış çiğ fındık Sosu için:
1 tatlı kaşığı elma sirkesi 12 adet limon 12 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı bal Pişirme Önerisi
Elma sirkesi yerine aynı oranda üzüm sirkesi kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz labada yapraklarını çok ince doğrayın Kaşar peynirini zar iriliğinde küpler halinde doğrayın Bir karıştırma kabında salata malzemelerini karıştırın Sos için bir kaseye sirke, limon suyu ve tuzu koyun ve tuz eriyene kadar karıştırın Zeytinyağı ve balı ekleyerek sosu tamamlayın Sosu salata malzemelerinin üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis tabağına alın