nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Labneli Patatesli Ay Çöreği Malzemeleri
*200 gr Labne
*2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın)
*1 su bardağı akıcı yağ
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 6 su bardağı un
*4 adet patates
*1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
*Yarım demet maydonoz
*1 adet yumurtanın sarısı
*Çörek otu ve susam
Labneli Patatesli Ay Çöreği Yapılışı
*Patatesi haşlayıp çatalla ezin
*Beyaz peynir ve kıyılmış maydonozu da ekleyin
*Ilık sütü bir kaseye koyup maya ve şekeri ek edin 3 dakika köpürünceye kadar bekleyin
*labne istikrarsız yağ ve yumurtayı ek edip un ve tuzu da ekleyin
*Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin Oda sıcaklığında 3 saat dinlendirin
*Hamuru 4 eşit parçaya bölün
*Parçaları yuvarlak şekilde açın
*Açtığınız hamurları da 4'e bölün
*elde ettiğiniz parçaların uzun kenarlarına patatesli harcı koyun
*Hamurları sarıp rulo yapın
*Uçlarını içeriye doğru kıvırıp ay şekli verin
*Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üstüne yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin
*170 derecede 30 dakika pişirin
Yayınlanma Tarihi: 5 Eylül 2019
*200 gr Labne
*2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın)
*1 su bardağı akıcı yağ
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 6 su bardağı un
*4 adet patates
*1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
*Yarım demet maydonoz
*1 adet yumurtanın sarısı
*Çörek otu ve susam
Labneli Patatesli Ay Çöreği Yapılışı
*Patatesi haşlayıp çatalla ezin
*Beyaz peynir ve kıyılmış maydonozu da ekleyin
*Ilık sütü bir kaseye koyup maya ve şekeri ek edin 3 dakika köpürünceye kadar bekleyin
*labne istikrarsız yağ ve yumurtayı ek edip un ve tuzu da ekleyin
*Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin Oda sıcaklığında 3 saat dinlendirin
*Hamuru 4 eşit parçaya bölün
*Parçaları yuvarlak şekilde açın
*Açtığınız hamurları da 4'e bölün
*elde ettiğiniz parçaların uzun kenarlarına patatesli harcı koyun
*Hamurları sarıp rulo yapın
*Uçlarını içeriye doğru kıvırıp ay şekli verin
*Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üstüne yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin
*170 derecede 30 dakika pişirin
Yayınlanma Tarihi: 5 Eylül 2019