iltasyazilim
FD Üye
Labneli Revani Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı irmik,
2 su bardağı un,
1 paket labne peynir,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilin (10 gr)
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su
Labneli Revani Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Üzerine sıvı yağı , irmiği, labne peyniri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım
Sonra azar azar unu ilave edip karıştıralım
Hazırladığımız karışımı yağladığımız fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında 3540 dakika kadar pişirelim
İlk sıcaklığı çıkan revanimizin üzerine ılık şerbeti gezdirerek eşit şekilde dökelim
12 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı irmik,
2 su bardağı un,
1 paket labne peynir,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilin (10 gr)
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su
Labneli Revani Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Üzerine sıvı yağı , irmiği, labne peyniri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım
Sonra azar azar unu ilave edip karıştıralım
Hazırladığımız karışımı yağladığımız fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında 3540 dakika kadar pişirelim
İlk sıcaklığı çıkan revanimizin üzerine ılık şerbeti gezdirerek eşit şekilde dökelim
12 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım