iltasyazilim
FD Üye
Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ lahana
*2 tane soğan orta boy
*2 tane havuç
*1 tane süt mısır isteğe göre konserve koyulabilir
*1 tane patates
*1 çay kaşığı karabiber
*İsteğe göre pul biber
*3 kaşık mısır unu
*2 kaşık bulgur
*1 kaşık biber salçası
*1 kaşık domates salçası
Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı Küçük bir tencerede yarısına gelecek kadar su kaynatıyoruz, su kaynarken lahanaları ince ince doğrayalım, doğradığımız lahanayı kaynamış suyun içine atıp bir taşım kaynatalım ve süzelim Hazırladığımız tencereyi alıp ince ince doğradığımız soğanları kavuralım, içine biber, salçasını ,domates salçasını, baharatları, havuç, mısır ve patatesleri koyup 5 dakika kavuralım kavurduğumuz malzemenin üstüne 2 kaşık bulgur koyup süzdüğümüz lahanayı koyalım Altlı üstlü karıştıralım daha sonra üstüne sıcak su ilave ediyoruz göz kararı malzemeleri geçecek şekilde 20 dakika ağızı kapalı şekilde kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra bir su bardağı suyla harmanladığımız mısır ununu üzerine ilave ediyoruz 20 dakika daha kaynattığımız çorbamız hazır afiyet olsun Sevmeyenlerin bile seveceği harika bir lezzet Not;barbunya sevenler barbunya ilave edebilirler ben tercih etmediğim için kullanmıyorum acI sevenler fındık biberi kulana bilirler tam bir şifa kaynağı
*1 bağ lahana
*2 tane soğan orta boy
*2 tane havuç
*1 tane süt mısır isteğe göre konserve koyulabilir
*1 tane patates
*1 çay kaşığı karabiber
*İsteğe göre pul biber
*3 kaşık mısır unu
*2 kaşık bulgur
*1 kaşık biber salçası
*1 kaşık domates salçası
Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı Küçük bir tencerede yarısına gelecek kadar su kaynatıyoruz, su kaynarken lahanaları ince ince doğrayalım, doğradığımız lahanayı kaynamış suyun içine atıp bir taşım kaynatalım ve süzelim Hazırladığımız tencereyi alıp ince ince doğradığımız soğanları kavuralım, içine biber, salçasını ,domates salçasını, baharatları, havuç, mısır ve patatesleri koyup 5 dakika kavuralım kavurduğumuz malzemenin üstüne 2 kaşık bulgur koyup süzdüğümüz lahanayı koyalım Altlı üstlü karıştıralım daha sonra üstüne sıcak su ilave ediyoruz göz kararı malzemeleri geçecek şekilde 20 dakika ağızı kapalı şekilde kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra bir su bardağı suyla harmanladığımız mısır ununu üzerine ilave ediyoruz 20 dakika daha kaynattığımız çorbamız hazır afiyet olsun Sevmeyenlerin bile seveceği harika bir lezzet Not;barbunya sevenler barbunya ilave edebilirler ben tercih etmediğim için kullanmıyorum acI sevenler fındık biberi kulana bilirler tam bir şifa kaynağı