iltasyazilim
FD Üye
Lahana Eşliğinde Bat (Pilav) Tarifi İçin Malzemeler
*14 beyaz lahana(orta boy)
*1 kase pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 poşet domates rendesi
*1 iri kuru soğan
*12 demet maydanoz
*12 demet dereotu
*1 yemek kaşığı salça(silme)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı acı pul biber
Lahana Eşliğinde Bat (Pilav) Tarifi Yapılışı Selamun Aleyküm Arkadaşlar!!
Yine ö*yapılan bat tarifiyle sizlerleyim Lahana ile batıp yenen bir bulgur pilavı ve bol acılı Pilavı birde böyle deneyin derim
1 orta boy lahananın dışını sarmıştım Tam orta kısmını haşlayarak hazırladım Küçük ve kıyır kıyır ama 14 lahanayı yapraklarına ayırıp suda haşlayalım Tencereye yağları alıp ocağa koyalım Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım İçine salçayı ve domates rendesini ekleyelim Biraz karıştırıp bulguru ekleyip biraz çevirelim Bulgurun iki parmak üzerinde kaynar su koyalım Kaynayıp suyu azalınca tuz ve baharatları ekleyelim Maydanoz ve dere otunu ince doğrayıp pilava ekleyelim Karıştırıp ocaktan alalım Batımız hazır Hazırladığımız lahana ile bandırıp afiyetle yiyoruz Afiyet Olsun
*14 beyaz lahana(orta boy)
*1 kase pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 poşet domates rendesi
*1 iri kuru soğan
*12 demet maydanoz
*12 demet dereotu
*1 yemek kaşığı salça(silme)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı acı pul biber
Lahana Eşliğinde Bat (Pilav) Tarifi Yapılışı Selamun Aleyküm Arkadaşlar!!
Yine ö*yapılan bat tarifiyle sizlerleyim Lahana ile batıp yenen bir bulgur pilavı ve bol acılı Pilavı birde böyle deneyin derim
1 orta boy lahananın dışını sarmıştım Tam orta kısmını haşlayarak hazırladım Küçük ve kıyır kıyır ama 14 lahanayı yapraklarına ayırıp suda haşlayalım Tencereye yağları alıp ocağa koyalım Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım İçine salçayı ve domates rendesini ekleyelim Biraz karıştırıp bulguru ekleyip biraz çevirelim Bulgurun iki parmak üzerinde kaynar su koyalım Kaynayıp suyu azalınca tuz ve baharatları ekleyelim Maydanoz ve dere otunu ince doğrayıp pilava ekleyelim Karıştırıp ocaktan alalım Batımız hazır Hazırladığımız lahana ile bandırıp afiyetle yiyoruz Afiyet Olsun