Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı lahana sarması

Malzemeler:

1 adet küçük lahana, pirinç, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 büyük soğan, ½ demet maydanoz, 1 çorba kaşığı dolusu kimyon, tuz, karabiber, kuş üzümü, çam fıstığı, 34 adet biber, 1 adet domates, 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın Yayvan ve geniş bir teflon tavaya, zeytinyağı koyun; soğanları rondo da çekip pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra doğranmış biberi ilave edin Yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar biraz pişirin Soğumaya bırakın Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak, düdüklüye dizip 1 su bardağı su ko***** pişirin





Lahanalı köfte

Malzemeler:

LAHANA İÇİN: 3 domates, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı margarin, 400 gr lahana, 150 ml su, 150 gr süt kreması, tuz

KÖFTE İÇİN: 2 dilim bayat ekmek, tuz, 1 soğan, 500 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, kırmızı toz biber, karabiber, kızartmalık yağ

Hazırlanışı:

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Soğanı küp küp doğrayın Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın





Lahanalı krep ruloları

Malzemeler:

6 adet haşlanmış lahana yaprağı, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 12 demet maydanoz

Krep için: 1,5 su bardağı un, 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz

Hazırlanışı:

Lahana yapraklarını haşlayın Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştırın Krep hamuru için, derin bir kapta 15 su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştırın Teflon tavayı çok az yağlayın Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökün Arkalı önlü kızartın Sonra krepi düz bir zemine alın Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serin İçine hazırladığınız içten bir miktar koyun Rulo şeklinde sarın Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizin Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Milföy tasında lahana

Malzemeler:

1 su bardağı kavrulmuş kıyma, 8 adet milföy hamuru, 1 adet yumurtanın beyazı, 1 adet küçük boy lahana, 2 adet kuru soğan, 1 su bardağı ceviz içi, 1 yemek kaşığı margarin, karabiber, tuz

Hazırlanışı:

4 adet milföyü yan yana dizin, diğer 4 milföyü üstüne koyun Un serpip, merdane yardımıyla açın Yağlanmış cam fırın kabına yerleştirin Kenarlarından sarkan kısımları içe doğru düzeltip, yumurta beyazı sürün Buzdolabında bekletin Tavada margarini eritin, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, kıyma, karabiber ve tuz atıp karıştırın İnce doğradığınız lahana yapraklarını ilave edin Su koymadan kısık ateşte 15 dakika pişirin Ceviz içi ilave edip, ocağı kapatın Milföy hamurunun içine hazırladığınız karışımı koyun 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz

 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt