iltasyazilim
FD Üye
Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*1015 tane beyaz lahana yaprağı
*2 baş soğan
*1, 5 bardak pirinç
*250 gr kıyma
*2 kaşık salça (domatesbiber )
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Sıvı yağ
Lahana Kapama Tarifi Yapılışı Bu tarif canım annemin çok beğenilen bir tariftir
Lahanaları haşlayın Fırın kabına kenarlarından sarkıtarak dizin Diğer malzemelerle dolma içi gibi iç hazırlayın Ama 1, 5 bardak kadar lahananın haşlama suyundan ilave edin Lahanaların kalın damarlarını doğrayıp içe karıştırabilirsiniz Lahanaları döşeyin, tam ortasına içi yayın Kenardan sarkan lahanaları üzerine kapatın Delikler açın Salçalı su yapıp üstüne dökün Alüminyum folyo ile kapatıp 1 saat kadar 200°C de fırında pişirin Pişince folyoyu çekip üzerini biraz kızartın Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun
*1015 tane beyaz lahana yaprağı
*2 baş soğan
*1, 5 bardak pirinç
*250 gr kıyma
*2 kaşık salça (domatesbiber )
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Sıvı yağ
Lahana Kapama Tarifi Yapılışı Bu tarif canım annemin çok beğenilen bir tariftir
Lahanaları haşlayın Fırın kabına kenarlarından sarkıtarak dizin Diğer malzemelerle dolma içi gibi iç hazırlayın Ama 1, 5 bardak kadar lahananın haşlama suyundan ilave edin Lahanaların kalın damarlarını doğrayıp içe karıştırabilirsiniz Lahanaları döşeyin, tam ortasına içi yayın Kenardan sarkan lahanaları üzerine kapatın Delikler açın Salçalı su yapıp üstüne dökün Alüminyum folyo ile kapatıp 1 saat kadar 200°C de fırında pişirin Pişince folyoyu çekip üzerini biraz kızartın Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun