Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Sarması ( resimli)

Lahana Sarması ( resimli)
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Lahana Sarması ( resimli) lahana sarması tarifi lahana sarması nasıl pişirilir harcın hem kıymalı hemde pirinçli olması ayrı bir lezzet katıyor bu lahana sarmasına galibailk yapışımda lahananın yapraklarını parçalamak için baya uğraşıp pes etmiştim lakin zamanla insan alışıyor sanırım ben önce bir bir ayırıp damarlarını çıkarıp daha sonra haşlıyorum çok artı haşlamamak gerekiyor çok inceliyor yaprakları ve dağılıyor valla şu beyaz lahana zayıflamayada kullanılıyor lakin içine diğer şeyler katınca o etki kayboluyordur düşüncesi ile bol bol tüketiyorum hele kışın vitaminli şeyleri tüketmeye daha da özen gösteriyorumyanına mis gibide ayran yaptık mı melekler şu lahana sarması nasıl yenmezlahanasarmasiresimli5c4f20a798eefalt )sırası gelmişken ayran için yoğurdu evde kendinizde yapabilirsinizlahanasarmasiresimli5c4f20a798eefalt malzemeler: orta zirve lahana 1 soğan yarım su bardağı pirinç kıyma ( göz kararı kullandım ölçüm değil tat alma tadınıza kadar kullanabilirsiniz) pulbiber tuz nane maydonoz zeytinyağıayçiçek yağı salça şeker lahananın baş tarafını kesip yapraklarını ayırıyoruz ve kaynayan suda 5 10 dk dek bekletiyoruz biraz tuz ekliyoruz farklı bir tencerede soğanı küp küp kesip zeytinyağı ve ayçiçek yağında kavuruyoruz kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz 2 tatlı kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı biber salçası ( arzuya göre) ekleyip yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz kavurmaya devam ederken pulbiber nane tuzlu maydonoz istenirse karabiberde ve 2 3 kesme şeker ekleyip fazla az su ek ediyoruz ( pirinçler diri kalıcak şekilde sadece 1 dere bardağı değin) suyunu çekince id lahanaların damar kısımlarını kesip 1 yaprağı ikiye ayırıyoruz içine harcı koyup sarıyoruz 2 ucunu kapamasak bile yanlardan taşma yapmıyor tencerenin altına lahana koyup sardıklarımızı üzerine diziyoruz sarma işlemi bitince 2 çay bardağı suya salça ekliyoruz salçalı suyu lahanaların üstüne koyup kısık ateşte pişiriyoruz 1548689570 1548689570 lahanasarmasiresimli5c4f20a809963lahanasarmasiresimli5c4f20a809963 lahanasarmasiresimli5c4f20a809963  

858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt