iltasyazilim
FD Üye
Pratik ve kolay bir şekilde Lahana sarması için tarif
MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
78 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 adet küp doğranmış domates
12 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz
MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
78 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 adet küp doğranmış domates
12 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz