iltasyazilim
FD Üye
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*2 kişiye yetebilecek kadar lahana göz kararı olarak belirtmek zorundayım
*Sıcak su
*Yarım su bardağı pirinç
*1 adet soğan
*45 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Lahanamızı haşlamak için tenceremize sıcak suyumuzu katıyoruz Haşlandıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz Tavamıza soğanımızı* ve zeytinyağımızı ekliyoruz ve kavuruyoruz Ardından biber salçamızı çözülene kadar ekleyip karıştırıyoruz Pirinçlerimizi de inceden sıcak suda bekletip suyunu süzdürüp tavamıza alıyoruz ve son olarak da baharatlarımızı ,toz biberimizi ,tuzumuzu ,kimyonumuzu ve karabiberimizi de ekleyip, içimizin altını kapatıyoruz Haşlayan lahanalarımızı* kesip harcımızdan koyarak sarma işlemine başlıyoruz Tencelerimizi sardığımız lahanalarımızı* sıralayıp üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz Tenceremizi 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*2 kişiye yetebilecek kadar lahana göz kararı olarak belirtmek zorundayım
*Sıcak su
*Yarım su bardağı pirinç
*1 adet soğan
*45 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Lahanamızı haşlamak için tenceremize sıcak suyumuzu katıyoruz Haşlandıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz Tavamıza soğanımızı* ve zeytinyağımızı ekliyoruz ve kavuruyoruz Ardından biber salçamızı çözülene kadar ekleyip karıştırıyoruz Pirinçlerimizi de inceden sıcak suda bekletip suyunu süzdürüp tavamıza alıyoruz ve son olarak da baharatlarımızı ,toz biberimizi ,tuzumuzu ,kimyonumuzu ve karabiberimizi de ekleyip, içimizin altını kapatıyoruz Haşlayan lahanalarımızı* kesip harcımızdan koyarak sarma işlemine başlıyoruz Tencelerimizi sardığımız lahanalarımızı* sıralayıp üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz Tenceremizi 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun