iltasyazilim
FD Üye
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg lahana
*2 5 su bardağı pirinç
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kasığı salça
*1 tutam karabiber
*1 tutam kırmızıbiber
*1 tutam kimyon
*Tuz
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Pirinçler sıcak suya ıslanır Bekletilir ve iyice yıkanır Soğan ince ince doğranır Bir kabın içerisinde pirinç, soğan, baharatlar ve yeşillikler karıştırılır Tavanın içerisine zeytinyağı konur Az ısıtılır ve karıştırılan harç ısınmış yağa aktarılır Bir kaç defa karıştırarak az kavrulur karıştırılır Lahananın dış ince yaprakları sarma olacak şekilde koparılır Kaynayan suya bastırılır Kevgir yardımı ile alt üst edilir Süzgeç üzerine alınır Suyu süzdürülür Soğuk sudan geçirilir Tencerenin dibine lahana yaprakları serilir sarmayı sararken lahanamı?ın içine 1 tatlı kaşığı yaptığımız iç’ malzemesinden koyuyoruz iki yandan kapatıp piştiğinde dağılmaması için sonra lahanamizi sarıyoruz tencerenin içine sarılan sarmalar dizilir En üste sarma taşı konur veya bir porselen tabak yerleştirilir Üzerine 1 su bardağı kadar suda çözdürülmüş 1 tatlı kaşığı salça ve tuz ilave edilir Kısık ateşte pişirilir Arada bir kontrol ederek pişen sarmalar yoğurt ile servis edilir Not:*Yaprakların haşlandığını anlamak için bir tanesini elinize alın sarmaya çalışın sarılıyorsa pişmiştir Damar kısımları bıçakla inceltebilirsiniz Sararken illa her tarafını kapamak zorunda değilsiniz Yan yana dizildiği için açılma olmuyor Kalıp gibi pişiyor Elinizde zor şekil alsa bile piştikten sonra şeklini koruyor
*1 kg lahana
*2 5 su bardağı pirinç
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kasığı salça
*1 tutam karabiber
*1 tutam kırmızıbiber
*1 tutam kimyon
*Tuz
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Pirinçler sıcak suya ıslanır Bekletilir ve iyice yıkanır Soğan ince ince doğranır Bir kabın içerisinde pirinç, soğan, baharatlar ve yeşillikler karıştırılır Tavanın içerisine zeytinyağı konur Az ısıtılır ve karıştırılan harç ısınmış yağa aktarılır Bir kaç defa karıştırarak az kavrulur karıştırılır Lahananın dış ince yaprakları sarma olacak şekilde koparılır Kaynayan suya bastırılır Kevgir yardımı ile alt üst edilir Süzgeç üzerine alınır Suyu süzdürülür Soğuk sudan geçirilir Tencerenin dibine lahana yaprakları serilir sarmayı sararken lahanamı?ın içine 1 tatlı kaşığı yaptığımız iç’ malzemesinden koyuyoruz iki yandan kapatıp piştiğinde dağılmaması için sonra lahanamizi sarıyoruz tencerenin içine sarılan sarmalar dizilir En üste sarma taşı konur veya bir porselen tabak yerleştirilir Üzerine 1 su bardağı kadar suda çözdürülmüş 1 tatlı kaşığı salça ve tuz ilave edilir Kısık ateşte pişirilir Arada bir kontrol ederek pişen sarmalar yoğurt ile servis edilir Not:*Yaprakların haşlandığını anlamak için bir tanesini elinize alın sarmaya çalışın sarılıyorsa pişmiştir Damar kısımları bıçakla inceltebilirsiniz Sararken illa her tarafını kapamak zorunda değilsiniz Yan yana dizildiği için açılma olmuyor Kalıp gibi pişiyor Elinizde zor şekil alsa bile piştikten sonra şeklini koruyor