iltasyazilim
FD Üye
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy lahana
İç Harcı için;
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bardağı bulgur
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Zeytinyağı
*Toz biber
*Yedi çeşit baharat
*Kimyon
*Tuz
Üzeri İçin Sos;
*Zeytinyağı
*Salça
*Sumak
*Limon suyu
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun Bir teflon tencereye zeytinyağımızı döküp Soğanları kavuralım ardından bulgur ve pirinci ilave edelim Biraz kavrulunca salçamızı da ilave edelim lezzetli olması için baharatlarımızı katalım Ben yedi çeşit baharat kattım çok güzel tad verdi Tuzumuzu da ilave edelim ve üzerini geçmeyecek şekilde su koyup pişirelim Piştikten sonra bir kenara alalım soğumaya bırakalım Daha sonra;Lahananın yapraklarını ayıralım Bu işlemi yaparken dikkatli olup yaprakları yırtmamaya özen gösterelim Daha sonra derin bir tencereye su koyup kaynatalım Kaynayınca lahana yapraklarını atıp biraz yumuşayınca süzgeç ile tepsiye çıkartalım Lahana yapraklarını kesip küçültünce sarma işlemi daha kolay oluyor küçültüp haşlama yaparsanız daha iyi olur Yumuşayan lahanaları sarmaya başlarken elinizle sıkın ki fazla su çıksın Her lahananın içine iç harcı koyup sarın ve derin tencereye dizin Üstüne de bir tabak koyun Üzerini biraz geçecek su koyun ve pişirmeye alın Şimdi de üzeri için SOS hazırlayalım Bir tavaya zeytinyağı koyun ve istediğiniz miktar salçayı kavurun içerisine salçayı yumuşatmak için lahana suyundan ilave edinBol sumak atın ve limon sıkın İsteyen sarımsakta rendeleyebilir Pişen lahana soğuyunca sosu gezdirin ve yemeye hazır artık Artan lahanaları turşu yapmayı unutmayın Afiyetler olsun ???Görselleri çok iyi kullandığımı düşünüyorum umarım beğenirsiniz???
*1 adet orta boy lahana
İç Harcı için;
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bardağı bulgur
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Zeytinyağı
*Toz biber
*Yedi çeşit baharat
*Kimyon
*Tuz
Üzeri İçin Sos;
*Zeytinyağı
*Salça
*Sumak
*Limon suyu
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun Bir teflon tencereye zeytinyağımızı döküp Soğanları kavuralım ardından bulgur ve pirinci ilave edelim Biraz kavrulunca salçamızı da ilave edelim lezzetli olması için baharatlarımızı katalım Ben yedi çeşit baharat kattım çok güzel tad verdi Tuzumuzu da ilave edelim ve üzerini geçmeyecek şekilde su koyup pişirelim Piştikten sonra bir kenara alalım soğumaya bırakalım Daha sonra;Lahananın yapraklarını ayıralım Bu işlemi yaparken dikkatli olup yaprakları yırtmamaya özen gösterelim Daha sonra derin bir tencereye su koyup kaynatalım Kaynayınca lahana yapraklarını atıp biraz yumuşayınca süzgeç ile tepsiye çıkartalım Lahana yapraklarını kesip küçültünce sarma işlemi daha kolay oluyor küçültüp haşlama yaparsanız daha iyi olur Yumuşayan lahanaları sarmaya başlarken elinizle sıkın ki fazla su çıksın Her lahananın içine iç harcı koyup sarın ve derin tencereye dizin Üstüne de bir tabak koyun Üzerini biraz geçecek su koyun ve pişirmeye alın Şimdi de üzeri için SOS hazırlayalım Bir tavaya zeytinyağı koyun ve istediğiniz miktar salçayı kavurun içerisine salçayı yumuşatmak için lahana suyundan ilave edinBol sumak atın ve limon sıkın İsteyen sarımsakta rendeleyebilir Pişen lahana soğuyunca sosu gezdirin ve yemeye hazır artık Artan lahanaları turşu yapmayı unutmayın Afiyetler olsun ???Görselleri çok iyi kullandığımı düşünüyorum umarım beğenirsiniz???