Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Turşu Aşı (Yöresel)

Lahana Turşu Aşı (Yöresel)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lahana Turşu Aşı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük kase lahana turşusu
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
*2 çorba kaşığı pirinç
*2 çorba kaşığı un
*1, 5 su bardağı turşu suyu
*1, 5 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz

Lahana Turşu Aşı (Yöresel) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Sizlere bol ekşili, sevenleri için bol acılı ( acı istemiyorsanız biber kullanmayın) turşu yemeği tarifi, mutlaka deneyin Ev yapımı turşularımızla nefis bir şey, zaten turşunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini doktorlar söylüyor, bol bol yapalım, bütün ailece yiyelim, çok sağlıklı ve lezzetli turşulardan birde böyle bir yemek çok harika, sevenleri zaten turşuyu kurarken içine acı süs biber koymuştur, acılı sıcak sıcak yemesi müthiş ama acılı değilse sonradan eklenebilir, veya küçük çocuklar için acı istemiyorsanız hiç koymayın
Yapımı çok pratik, kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp tencereye alalım ve sıvı yağda kavuralım, lahana turşusunu kuşbaşı doğrayalım ve soğana ilave ederek biraz daha kavuralım, iki kaşık bulgur ve pirinçi yıkayıp yemeğin üzerine alalım, turşu suyunu ve normal suyu beraber koyarak kaynamaya bırakalım, eğer turşu suyu tuzlu derseniz azaltarak normal suyla üç bardak tamamlayın, ve tuz oranını yemeğe dikkatli koyun, pirinç, bulgur ve lahana yumuşayıncaya kadar 15, 20 dakika pişirelim, arada kontrol edelim, yumuşadıktan sonra iki kaşık unu üzerine serperek karıştıra karıştıra un kokusu çıkıncaya kadar beş altı dakika daha pişirelim, koyulaşan ve kıvam alan yemeğimiz hazırdır, ateşten alalım, ister sıcak olarak veya ılınınca servis yapalım
Acılı yapacaksanız kuru süs biberi pirinçle beraber ilave edebilirsiniz Benim turşum acıydı, lahanayla beraber biberleride doğradım
İnanın ekşi ve turşunun kendine has tadıyla bence çok güzel bir yemek
Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt