Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Turşusu Tarifi Resimli

Lahana Turşusu Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lahana Turşusu Tarifi


Resimli Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut



Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler asgari dörde bölünür ya da çok kocaman olarak doğranır Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir Turşu kabına yerleştirilmeleri esnasında sarımsak, sivri biber, maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut ilave edilebilir Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir

Üstüne lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuz salamura ile doldurulur Lahanadaki şeker miktarı tatmin edici olduğundan, şeker ilavesi gerekmez

Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarıbeyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek, esnekiik kazanmasıyla anlaşılabilir

Lahana turşusunun tuzlu oranı, öteki turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan daha sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir

Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:

Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur Kullanılacak turşu suyunun üstünde maya zarı olmamalıdır *
 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt