iltasyazilim
FD Üye
Lahana Turşusu Tarifi
Resimli Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut
Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler asgari dörde bölünür ya da çok kocaman olarak doğranır Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir Turşu kabına yerleştirilmeleri esnasında sarımsak, sivri biber, maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut ilave edilebilir Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir
Üstüne lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuz salamura ile doldurulur Lahanadaki şeker miktarı tatmin edici olduğundan, şeker ilavesi gerekmez
Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarıbeyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek, esnekiik kazanmasıyla anlaşılabilir
Lahana turşusunun tuzlu oranı, öteki turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan daha sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir
Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:
Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur Kullanılacak turşu suyunun üstünde maya zarı olmamalıdır *
Resimli Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut
Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler asgari dörde bölünür ya da çok kocaman olarak doğranır Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir Turşu kabına yerleştirilmeleri esnasında sarımsak, sivri biber, maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut ilave edilebilir Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir
Üstüne lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuz salamura ile doldurulur Lahanadaki şeker miktarı tatmin edici olduğundan, şeker ilavesi gerekmez
Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarıbeyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek, esnekiik kazanmasıyla anlaşılabilir
Lahana turşusunun tuzlu oranı, öteki turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan daha sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir
Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:
Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur Kullanılacak turşu suyunun üstünde maya zarı olmamalıdır *