Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Turşusu Tarifi Resimli

Hoş geldin! dilaecrintokur tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Lahana Turşusu Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Lahana Turşusu Tarifi


Resimli Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut



Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler asgari dörde bölünür ya da çok kocaman olarak doğranır Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir Turşu kabına yerleştirilmeleri esnasında sarımsak, sivri biber, maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut ilave edilebilir Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir

Üstüne lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuz salamura ile doldurulur Lahanadaki şeker miktarı tatmin edici olduğundan, şeker ilavesi gerekmez

Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarıbeyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek, esnekiik kazanmasıyla anlaşılabilir

Lahana turşusunun tuzlu oranı, öteki turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan daha sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir

Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:

Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur Kullanılacak turşu suyunun üstünde maya zarı olmamalıdır *
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt