iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*8 litrelik bidon
*6 kilo lahana (2 orta boy)
*5 adet kırmızı acı köy biberi
*3 baş sarımsak
*Yarım litre sirke
Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Lahanaları yıkadıktan sonra normal büyüklükte doğrayınız Bidona sıkı bir şekilde yerleştiriniz Başka bir kabın içerisine bir litre kadar su koyunuz Parçaladığınız biberleri, ayıklayıp ikiye böldüğünüz sarımsakları ve tuzu koyup karıştırınız Sonra bu karışımı lahanaların üzerine dökünüzSirkeyi de ilave edinizAlabildiği kadar suyla doldurunuz3 gün sonra çöken turşunuzun içine kalan lahanaları da ilave ediniz, ağzını kapatınız 20 gün sonra turşunuzu yiyebilirsiniz Eğer daha yumuşak bir turşu isterseniz lahanaları bir taşım haşlayarak kurabilirsiniz Afiyet olsun (Yaza hazırlık)
*8 litrelik bidon
*6 kilo lahana (2 orta boy)
*5 adet kırmızı acı köy biberi
*3 baş sarımsak
*Yarım litre sirke
Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Lahanaları yıkadıktan sonra normal büyüklükte doğrayınız Bidona sıkı bir şekilde yerleştiriniz Başka bir kabın içerisine bir litre kadar su koyunuz Parçaladığınız biberleri, ayıklayıp ikiye böldüğünüz sarımsakları ve tuzu koyup karıştırınız Sonra bu karışımı lahanaların üzerine dökünüzSirkeyi de ilave edinizAlabildiği kadar suyla doldurunuz3 gün sonra çöken turşunuzun içine kalan lahanaları da ilave ediniz, ağzını kapatınız 20 gün sonra turşunuzu yiyebilirsiniz Eğer daha yumuşak bir turşu isterseniz lahanaları bir taşım haşlayarak kurabilirsiniz Afiyet olsun (Yaza hazırlık)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.