iltasyazilim
FD Üye
Lahana Turşusunun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Beyaz lahana
*1 adet siyah havuç
*1 adet normal havuç
*10 diş sarımsak
*1 çay bardağı sirke
*2,5 yemek kaşığı tuz
*8 adet nohut
*Su
Lahana Turşusunun Yapımı Tarifi Yapılışı Beyaz lahana yapraklarını yıkayıp bıçak yardımıyla küçültün Havuçları soyup halka halka doğrayın Kavanozların dibine 4’er adet nohut koyun, lahana ve havuçları istediğiniz şekilde yerleştirin En üste de sarımsakları paylaştırıp kavanozları kenara alın
1 çay bardağı sirke, 1 litre su ve 2,5 çorba kaşığı deniz tuzunu bir kapta karıştırın Tuz iyice erimeli Kavanozlara paylaştırın Kapaklarını sıkıca kapatın
Ben sarmalık lahanamdan artan lahanaları kullandığım için oldukça az oldu
Turşu yaparken en önemli noktaları sıralarsak kendi tarifim için;
Turşuluk sebzeleriniz mutlaka özenle yıkanmalı ve de kavanozlar temiz olmalı bozulmaması açısından önemli
Sebzeler yerleştirilirken oldukça sıkı yerleştirilmeli
Serin güneş görmeyen yerde saklanmalı
Sarımsak ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor ( kendi fikrim)
Turşuluk sebzeleriniz ne kadar olursa olsun turşu suyu oranı;*1 çay bardağı sirke,*2,5 yemek kaşığı deniz tuzu,*1 litre su malzemelerinize göre ikiye üçe katlayarak hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun
*Beyaz lahana
*1 adet siyah havuç
*1 adet normal havuç
*10 diş sarımsak
*1 çay bardağı sirke
*2,5 yemek kaşığı tuz
*8 adet nohut
*Su
Lahana Turşusunun Yapımı Tarifi Yapılışı Beyaz lahana yapraklarını yıkayıp bıçak yardımıyla küçültün Havuçları soyup halka halka doğrayın Kavanozların dibine 4’er adet nohut koyun, lahana ve havuçları istediğiniz şekilde yerleştirin En üste de sarımsakları paylaştırıp kavanozları kenara alın
1 çay bardağı sirke, 1 litre su ve 2,5 çorba kaşığı deniz tuzunu bir kapta karıştırın Tuz iyice erimeli Kavanozlara paylaştırın Kapaklarını sıkıca kapatın
Ben sarmalık lahanamdan artan lahanaları kullandığım için oldukça az oldu
Turşu yaparken en önemli noktaları sıralarsak kendi tarifim için;
Turşuluk sebzeleriniz mutlaka özenle yıkanmalı ve de kavanozlar temiz olmalı bozulmaması açısından önemli
Sebzeler yerleştirilirken oldukça sıkı yerleştirilmeli
Serin güneş görmeyen yerde saklanmalı
Sarımsak ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor ( kendi fikrim)
Turşuluk sebzeleriniz ne kadar olursa olsun turşu suyu oranı;*1 çay bardağı sirke,*2,5 yemek kaşığı deniz tuzu,*1 litre su malzemelerinize göre ikiye üçe katlayarak hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun