iltasyazilim
FD Üye
Lahana ve Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane orta boy sarmalık lahana
*1 bağ pazı yaprağı
*1 domates (iç hacım arttığı için kullandım)
İç harcı için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane orta boy soğan
*3 tane sıvı biber
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bulgur
*2 tane domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 çay kaşığı pulbiber
*2 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı kimyon
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 diş sarmısak
*Taze veya kuru nane
*1015 dal maydanoz
Lahana ve Pazı Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Soğanı biberi ufak şekilde doğrayıp kavurun
*Biber ve domates salçasını da ekleyin
*Domatesleride ufak şekilde doğrayıp ilave edin
*Pirinç, bulgur, pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu da ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin
*Harcı karıştırırken toplanmaya başladıysa ateşten alın
*Harcınız soğuduktan sonra rendelenmiş 3 diş sarımsağı ve doğranmış maydanoz ile naneyi de koyup karıştırın (isterseniz fesleğen ve dere otuda kullanabilirsiniz)
*Lahanaları ateşte kaynayan suda 10 dakika kadar bekletin ve alın
*Ben 10 dakika diyorum ama siz yinede takip edin çok pişipte erimesin
*Kıvrılacak kadar yeterlidir
*Lahana haşlama işi bitince kaynayan suyu ocaktan alın ve içine yıkanmış, sapları koparılmış pazı yapraklarını koyup kapağı kapatın 10 dakika kadar kaldıktan sonra çıkarıp enine doğru ikiye bölün
*Haşlanmış lahanaları resimdeki gibi sarılabilecek şekilde kesip hazırlayın ki kolay olsun
*Artık sarmaya başlayabilirsiniz
*Kesilmiş lahana yaprağının içine bir tatlı kaşığından birazcık fazla harcınızdan koyun ve gelişigüzel şekilde sarın
*Dibine sıvı yağ dökülmüş tencereye dizmeye başlayın
*Sarma işlemi bittikten sonra üzerine biraz daha yağ gezdirin ve sarmaların üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyin
*Kaynamaya başlayınca ateşi en kısık duruma getirin
*Pişmesi yaklaşık yarım saat kadar sürecektir
*Lahanaya çatal batırın ve pişmesini kontrol edin
*10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1 tane orta boy sarmalık lahana
*1 bağ pazı yaprağı
*1 domates (iç hacım arttığı için kullandım)
İç harcı için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane orta boy soğan
*3 tane sıvı biber
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bulgur
*2 tane domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 çay kaşığı pulbiber
*2 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı kimyon
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 diş sarmısak
*Taze veya kuru nane
*1015 dal maydanoz
Lahana ve Pazı Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Soğanı biberi ufak şekilde doğrayıp kavurun
*Biber ve domates salçasını da ekleyin
*Domatesleride ufak şekilde doğrayıp ilave edin
*Pirinç, bulgur, pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu da ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin
*Harcı karıştırırken toplanmaya başladıysa ateşten alın
*Harcınız soğuduktan sonra rendelenmiş 3 diş sarımsağı ve doğranmış maydanoz ile naneyi de koyup karıştırın (isterseniz fesleğen ve dere otuda kullanabilirsiniz)
*Lahanaları ateşte kaynayan suda 10 dakika kadar bekletin ve alın
*Ben 10 dakika diyorum ama siz yinede takip edin çok pişipte erimesin
*Kıvrılacak kadar yeterlidir
*Lahana haşlama işi bitince kaynayan suyu ocaktan alın ve içine yıkanmış, sapları koparılmış pazı yapraklarını koyup kapağı kapatın 10 dakika kadar kaldıktan sonra çıkarıp enine doğru ikiye bölün
*Haşlanmış lahanaları resimdeki gibi sarılabilecek şekilde kesip hazırlayın ki kolay olsun
*Artık sarmaya başlayabilirsiniz
*Kesilmiş lahana yaprağının içine bir tatlı kaşığından birazcık fazla harcınızdan koyun ve gelişigüzel şekilde sarın
*Dibine sıvı yağ dökülmüş tencereye dizmeye başlayın
*Sarma işlemi bittikten sonra üzerine biraz daha yağ gezdirin ve sarmaların üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyin
*Kaynamaya başlayınca ateşi en kısık duruma getirin
*Pişmesi yaklaşık yarım saat kadar sürecektir
*Lahanaya çatal batırın ve pişmesini kontrol edin
*10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun