iltasyazilim
FD Üye
Lahana Yemeği Kapuska Bigos – 60 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Et kıyma (150)g
*Beyaz lahana 13 orta baş (600 g)
*Havuç 1 tane (120) g
*Soğan 1 büyük baş (150g)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (15g)
*Domates püresi 3 yemek kaşığı (50g)
*Biber salçası 1 yemek kaşığı (20g)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (15g)
*Deniz tuzu
Lahana Yemeği Kapuska Bigos – 60 Kkal100g Tarifi Yapılışı Porsiyon*(225 gram 14): *Kkal*135,20;*Protein*9,37*g;*Yag*5,62 g;*Karbonhidrat*15,18g
Servis: 4 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Ben bu tarifte kıymayı kullandım, fakat siz aynı şekilde kuşbaşı dana, kuzu, koyun, tavuk, hindi, ördek eti kullanabilirsiniz, ayrıca kaliteli et sosisi veya sucuk da çok yakışır, veya karışık olarak et ürünleri kullanabilirsiniz
1) Soğanı istediğiniz şeklinde kesin (Ben yarım ay şeklini severim)
2) Havucu rendeleyin
3) 1 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın ve kıymayı 3 dakika kadar karıştırarak kavurun, daha sonra soğan havuçla ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin, yaklaşık 57 dakika Daha sonra domates püresi, salçayı, ve tuz ekleyin
4) Lahanayı ince kesin ve tavaya koyup ateşi kesip kapağı kapatın Lahana suyunu bırakacak, eğer çok kuruysa *biraz su ekleyebilirsiniz
5) 5 dakika sonra karıştırın, 1 su bardağı ekleyip gene kapağı kapatın ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin* İşte bu kadar!
6) Servis yaparken üzerine taze kıyılmış yeşillik koymaya tavsiye ederim! Yoğur ile de çok güzel olur
* Ben bu aşamada düdüklü tencereye yemeğimi koyuyorum ve 1520 dakika pişiriyorum
Afiyet olsun!
*Et kıyma (150)g
*Beyaz lahana 13 orta baş (600 g)
*Havuç 1 tane (120) g
*Soğan 1 büyük baş (150g)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (15g)
*Domates püresi 3 yemek kaşığı (50g)
*Biber salçası 1 yemek kaşığı (20g)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (15g)
*Deniz tuzu
Lahana Yemeği Kapuska Bigos – 60 Kkal100g Tarifi Yapılışı Porsiyon*(225 gram 14): *Kkal*135,20;*Protein*9,37*g;*Yag*5,62 g;*Karbonhidrat*15,18g
Servis: 4 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Ben bu tarifte kıymayı kullandım, fakat siz aynı şekilde kuşbaşı dana, kuzu, koyun, tavuk, hindi, ördek eti kullanabilirsiniz, ayrıca kaliteli et sosisi veya sucuk da çok yakışır, veya karışık olarak et ürünleri kullanabilirsiniz
1) Soğanı istediğiniz şeklinde kesin (Ben yarım ay şeklini severim)
2) Havucu rendeleyin
3) 1 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın ve kıymayı 3 dakika kadar karıştırarak kavurun, daha sonra soğan havuçla ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin, yaklaşık 57 dakika Daha sonra domates püresi, salçayı, ve tuz ekleyin
4) Lahanayı ince kesin ve tavaya koyup ateşi kesip kapağı kapatın Lahana suyunu bırakacak, eğer çok kuruysa *biraz su ekleyebilirsiniz
5) 5 dakika sonra karıştırın, 1 su bardağı ekleyip gene kapağı kapatın ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin* İşte bu kadar!
6) Servis yaparken üzerine taze kıyılmış yeşillik koymaya tavsiye ederim! Yoğur ile de çok güzel olur
* Ben bu aşamada düdüklü tencereye yemeğimi koyuyorum ve 1520 dakika pişiriyorum
Afiyet olsun!