iltasyazilim
FD Üye
Lahanalı Çabuk Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*Beyaz küçük bir lahananın sert kısımları
*3 Tane havuç
*1 Elma rendesi
*34 Diş sarımsak
*34 Domates, küçük domateslerden de kullanabilirsiniz
*Yarım çay bardağı sirke
*1 Yemek kaşığı kaya tuzu
*12 Tane acı cin biber (isteğe bağlı)
Lahanalı Çabuk Turşu Tarifi Yapılışı Sonbaharda yaptığım turşular bitti Acil turşu hattı hemen devreye giriyor ve hemen pazarda bulunan malzemeler ile turşu yapılıveriyor Bir hafta da hemen oldu ve Antalya daha sıcak olduğu için bozulmasın diye buzdolabına kaldırıldı
Ben dolma yapmak için aldığım lahananın orta kısmında ki sert yaprakları kullandım*İnce ince doğrayın lahanaları*Derince bir kasenin içine alın*Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin*Domatesleri robottan geçirin Sarımsakları ezin veya rendeleyin*Elmayı soyun rendeleyin Elmayı ister yeşil, ister kırmızı kullanabilirsiniz*Tuzunu çok az sıcak su ile hemen eritin*Sirkesini koyun ve hepsini çok güzel harmanlayın İyice karışsın*Kavanoza yerleştirin Ağzını kapatın Serin bir yere kaldırın*Bir hafta da hazır olur Eğer daha çabuk olmasını istiyorsanız mutfakta birkaç gün tutun Hemen hazır olduğunu göreceksiniz*Bu turşuyu domates mevsiminde yaptığım zaman hiç su koymuyorum*Sadece domates suyu ile yapabilirsiniz ama şimdi domatesler de tat tuz yok*O nedenle kavanozda ne kadar boşluk kalırsa, o kadar su ilavesi yapın*Turşunuzun içine ne arzu ederseniz koyabilirsiniz İsteğe bağlı olarak tuz ve sirke oranını değiştirebilirsiniz
*Beyaz küçük bir lahananın sert kısımları
*3 Tane havuç
*1 Elma rendesi
*34 Diş sarımsak
*34 Domates, küçük domateslerden de kullanabilirsiniz
*Yarım çay bardağı sirke
*1 Yemek kaşığı kaya tuzu
*12 Tane acı cin biber (isteğe bağlı)
Lahanalı Çabuk Turşu Tarifi Yapılışı Sonbaharda yaptığım turşular bitti Acil turşu hattı hemen devreye giriyor ve hemen pazarda bulunan malzemeler ile turşu yapılıveriyor Bir hafta da hemen oldu ve Antalya daha sıcak olduğu için bozulmasın diye buzdolabına kaldırıldı
Ben dolma yapmak için aldığım lahananın orta kısmında ki sert yaprakları kullandım*İnce ince doğrayın lahanaları*Derince bir kasenin içine alın*Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin*Domatesleri robottan geçirin Sarımsakları ezin veya rendeleyin*Elmayı soyun rendeleyin Elmayı ister yeşil, ister kırmızı kullanabilirsiniz*Tuzunu çok az sıcak su ile hemen eritin*Sirkesini koyun ve hepsini çok güzel harmanlayın İyice karışsın*Kavanoza yerleştirin Ağzını kapatın Serin bir yere kaldırın*Bir hafta da hazır olur Eğer daha çabuk olmasını istiyorsanız mutfakta birkaç gün tutun Hemen hazır olduğunu göreceksiniz*Bu turşuyu domates mevsiminde yaptığım zaman hiç su koymuyorum*Sadece domates suyu ile yapabilirsiniz ama şimdi domatesler de tat tuz yok*O nedenle kavanozda ne kadar boşluk kalırsa, o kadar su ilavesi yapın*Turşunuzun içine ne arzu ederseniz koyabilirsiniz İsteğe bağlı olarak tuz ve sirke oranını değiştirebilirsiniz