lahmacun böregi MALZEMELER Yarım paket kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Eksik arz tuz ve karabiber 3 yumurta 2,5 kadeh değin un Harcı için Yarım kilo kıyma 2 adet orta zirve soğan 3 adet yeşil biber 2 adet domates 2 yemek yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Maya bir kadeh ılık su ile yumuşatılır Un, ılık süt, tuz, maya tümü bir arada yoğurulur Hamur 2 saat kadar dinlendirilir Dinlenen hamur kabarır Hamur dinlenirken soğanlar ince ince doğranır Biberler minik ufak kesilir Kıyma, soğan, yeşil biber hafifçe kızdırdığımız margarinde 5 dakika kadar çevrilir Üzerine rendelenmiş domates ek edilir ve akarsu kaşığının ucu ile tuzlu ve aynı ölçüde karabiber eklenir 23 dakika bu şekilde pişirilir öte taraftan 2 saat dek dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar koparılır ve el ile ufak lahmacun ebadında şekil verilir Herbirinin üzerine hazırlanan bu harçtan konulur 160 derecede 25 dakika değin pişirilir Çıkmasına yakın 3 yumurta çırpılıp herbirinin üstüne gezdirilir ve 2 dakika daha sonra fırından