iltasyazilim
FD Üye
3 adet yufka Kıyması için;
250 gram orta yağlı kıyma 2 adet biber 2 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Kimyon Pul biber Sosu için;
2 adet yumurta Yarım çay bardağından biraz daha fazla sıvı yağ 1, 5 çay bardağı süt Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Sebzeleri kabuklarından soyup ince bir şekilde doğrayalım Diğer malzemeleri de katıp birbirini alıncaya kadar yoğuralım Genişçe bir kapta sos malzemesinin hepsini koyup çırpalım Böreği yapacağımız tepsinin dibini tereyağı ile yağlayalım Her bir yufkayı tepsiye serip aralarına sostan dökelim Yufka bitene kadar aynı işlemi uygulayalım Hazırladığımız kıymayı da en üste eşit bir şekilde yayalım Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında altı kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyetler olsun
250 gram orta yağlı kıyma 2 adet biber 2 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Kimyon Pul biber Sosu için;
2 adet yumurta Yarım çay bardağından biraz daha fazla sıvı yağ 1, 5 çay bardağı süt Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Sebzeleri kabuklarından soyup ince bir şekilde doğrayalım Diğer malzemeleri de katıp birbirini alıncaya kadar yoğuralım Genişçe bir kapta sos malzemesinin hepsini koyup çırpalım Böreği yapacağımız tepsinin dibini tereyağı ile yağlayalım Her bir yufkayı tepsiye serip aralarına sostan dökelim Yufka bitene kadar aynı işlemi uygulayalım Hazırladığımız kıymayı da en üste eşit bir şekilde yayalım Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında altı kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyetler olsun