iltasyazilim
FD Üye
Lahmacun Makinasında Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 kupa ılık süt
*5 kupa ılık su
*6 tatlı kaşığı şeker
*2 tane yaş maya
*1 kupa sıvı yağ
*2 kg tam buğday unu
*1 kg normal un
*3 yemek kaşığı tuz
*200 gram çekilmiş keten tohumu
*200 gram ayçekirdek içi
*100 gram yulaf
“kupa 300 ml lik büyük kahve fincanı
Lahmacun Makinasında Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Önce geniş bir hamur kabına süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz Mayalar eriyince yağı ilave ediyoruz
Başka bir kapta unları ve tuzu karıştırıyoruz, sonrada sıvı malzemelerle birleştirip yoğurmaya başlıyoruz Bu arada keten tohumunu, çekirdek içleri ve yulafı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz Hamur iyice yoğunlaşınca (kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam elde ediyoruz) üzerini bir bezle örtüp kabarmaya bırakıyoruz (30 dakika sonra kabarmış olacaktır)
Hamurumuz kabarınca tekrar yoğurup kabarması için yine bekletiyoruz
İkinci kez kabaran hamuru 9 eşit bezeye bölüyoruz (burada lahmacun makinasının büyüklüğüne göre beze sayısı değişebilir)
Bezelerin üzerlerini tekrar bezle örtüyoruz ve lahmacun makinasını ısıtıyoruz Ben makinamı orta ve en yüksek derecenin ortasına ayarladım (derecesi düşük olursa ekmekler kabarmıyor, gereğinden fazla yüksek olursa ekmeklerin içi pişene kadar yüzeyleri yanıyor) Makina ısınırken ilk yaptığımız bezeyi makinanın içinin ebatı büyüklüğünde elimizle dikkatlice yassılaştırıyoruz, makina yeterince ısınınca içine yerleştirip kapağını hamurun üzerine kapatıyoruz Bu ekmek pişerken bi sonraki bezeyi aynı şekilde hazırlıyoruz
Ekmekler makinanın içinde bir kaç (57) dakikada pişiyor (makinadan makinaya pişme süresi değişiyor), kızarınca çıkarın
Afiyet olsun
*3 kupa ılık süt
*5 kupa ılık su
*6 tatlı kaşığı şeker
*2 tane yaş maya
*1 kupa sıvı yağ
*2 kg tam buğday unu
*1 kg normal un
*3 yemek kaşığı tuz
*200 gram çekilmiş keten tohumu
*200 gram ayçekirdek içi
*100 gram yulaf
“kupa 300 ml lik büyük kahve fincanı
Lahmacun Makinasında Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Önce geniş bir hamur kabına süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz Mayalar eriyince yağı ilave ediyoruz
Başka bir kapta unları ve tuzu karıştırıyoruz, sonrada sıvı malzemelerle birleştirip yoğurmaya başlıyoruz Bu arada keten tohumunu, çekirdek içleri ve yulafı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz Hamur iyice yoğunlaşınca (kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam elde ediyoruz) üzerini bir bezle örtüp kabarmaya bırakıyoruz (30 dakika sonra kabarmış olacaktır)
Hamurumuz kabarınca tekrar yoğurup kabarması için yine bekletiyoruz
İkinci kez kabaran hamuru 9 eşit bezeye bölüyoruz (burada lahmacun makinasının büyüklüğüne göre beze sayısı değişebilir)
Bezelerin üzerlerini tekrar bezle örtüyoruz ve lahmacun makinasını ısıtıyoruz Ben makinamı orta ve en yüksek derecenin ortasına ayarladım (derecesi düşük olursa ekmekler kabarmıyor, gereğinden fazla yüksek olursa ekmeklerin içi pişene kadar yüzeyleri yanıyor) Makina ısınırken ilk yaptığımız bezeyi makinanın içinin ebatı büyüklüğünde elimizle dikkatlice yassılaştırıyoruz, makina yeterince ısınınca içine yerleştirip kapağını hamurun üzerine kapatıyoruz Bu ekmek pişerken bi sonraki bezeyi aynı şekilde hazırlıyoruz
Ekmekler makinanın içinde bir kaç (57) dakikada pişiyor (makinadan makinaya pişme süresi değişiyor), kızarınca çıkarın
Afiyet olsun