Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*13 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Bir tutam şeker (mayayı aktif etmek için)
*1 su bardağından biraz fazla ılık su

Harcı için;


*300 gr dana kıyma
*1 adet rendelenmiş soğan
*2 adet rende domates
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 avuç ince kıyılmış maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı su
*Tuz
*Karabiber

Lahmacun Tarifi Yapılışı Hamuru için, suyun içinde mayayı ve şekeri karıştırın Yoğurma kabına unu ve tuzu ilave edip ortasını havuz gibi açın Mayalı suyu hamura ilave edip çatalla kenarlarından un alarak karıştırın ve ardından yoğurun Katı bir hamur değil aksine ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Yoğurulan hamurun üstünü kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakın Kıymalı har için bütün malzemeyi karıştırıp kenarda bekletin Mayalanan hamuru istenilen büyüklükte bezelere ayırın Merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve üzerine harçtan büyüklüğüne göre pay edip elinizle yada kaşığın tersiyle yayın Yağlı kağıt serili tepsiye dizin Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın Lahmacunları kızgın fırında 78 dk arasında pişirin (Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir ayrıca kimisi çok çıtır sever kimisi yumuşak sever o yüzden siz kendi fırınınıza ve damağınıza göre pişirme süresini kontrol edebilirsiniz Ben çıtır sevdiğim için fırında bir 10 dk kadar beklettim) Sıcak olarak yanında yeşillik, sumaklı soğan vs servis edilebilir
Denemenizi tavsiye ederim Tanıdıklarım tarafından çok beğenilen bir lezzet Bu ölçülerden 4 kişilik lahmacun elde ediyorum Çoğaltmak isterseniz iki ölçü olarak yapılabilir Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 su bardağı su *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı zeytinyağı *1 paket instant (kuru) maya (10 gr dr outker) *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *3 kase (çorba kasesi) un *Not: un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1, 5 su bardağı ılık süt ( Süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su ) 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant maya İç harcı için 500 gr kıyma (İsteğe göre az yada çok olabilir ) 3 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Gaziantep'ten tüm kentlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu hanede pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta adabı olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. Velev acılı isterseniz sade bir biçimde meskende yapabileceğiniz lokanta adabı lahmacunun tanımı bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,497Konular
981,924Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt