iltasyazilim
FD Üye
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*13 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Bir tutam şeker (mayayı aktif etmek için)
*1 su bardağından biraz fazla ılık su
Harcı için;
*300 gr dana kıyma
*1 adet rendelenmiş soğan
*2 adet rende domates
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 avuç ince kıyılmış maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı su
*Tuz
*Karabiber
Lahmacun Tarifi Yapılışı Hamuru için, suyun içinde mayayı ve şekeri karıştırın Yoğurma kabına unu ve tuzu ilave edip ortasını havuz gibi açın Mayalı suyu hamura ilave edip çatalla kenarlarından un alarak karıştırın ve ardından yoğurun Katı bir hamur değil aksine ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Yoğurulan hamurun üstünü kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakın Kıymalı har için bütün malzemeyi karıştırıp kenarda bekletin Mayalanan hamuru istenilen büyüklükte bezelere ayırın Merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve üzerine harçtan büyüklüğüne göre pay edip elinizle yada kaşığın tersiyle yayın Yağlı kağıt serili tepsiye dizin Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın Lahmacunları kızgın fırında 78 dk arasında pişirin (Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir ayrıca kimisi çok çıtır sever kimisi yumuşak sever o yüzden siz kendi fırınınıza ve damağınıza göre pişirme süresini kontrol edebilirsiniz Ben çıtır sevdiğim için fırında bir 10 dk kadar beklettim) Sıcak olarak yanında yeşillik, sumaklı soğan vs servis edilebilir
Denemenizi tavsiye ederim Tanıdıklarım tarafından çok beğenilen bir lezzet Bu ölçülerden 4 kişilik lahmacun elde ediyorum Çoğaltmak isterseniz iki ölçü olarak yapılabilir Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*13 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Bir tutam şeker (mayayı aktif etmek için)
*1 su bardağından biraz fazla ılık su
Harcı için;
*300 gr dana kıyma
*1 adet rendelenmiş soğan
*2 adet rende domates
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 avuç ince kıyılmış maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı su
*Tuz
*Karabiber
Lahmacun Tarifi Yapılışı Hamuru için, suyun içinde mayayı ve şekeri karıştırın Yoğurma kabına unu ve tuzu ilave edip ortasını havuz gibi açın Mayalı suyu hamura ilave edip çatalla kenarlarından un alarak karıştırın ve ardından yoğurun Katı bir hamur değil aksine ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Yoğurulan hamurun üstünü kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakın Kıymalı har için bütün malzemeyi karıştırıp kenarda bekletin Mayalanan hamuru istenilen büyüklükte bezelere ayırın Merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve üzerine harçtan büyüklüğüne göre pay edip elinizle yada kaşığın tersiyle yayın Yağlı kağıt serili tepsiye dizin Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın Lahmacunları kızgın fırında 78 dk arasında pişirin (Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir ayrıca kimisi çok çıtır sever kimisi yumuşak sever o yüzden siz kendi fırınınıza ve damağınıza göre pişirme süresini kontrol edebilirsiniz Ben çıtır sevdiğim için fırında bir 10 dk kadar beklettim) Sıcak olarak yanında yeşillik, sumaklı soğan vs servis edilebilir
Denemenizi tavsiye ederim Tanıdıklarım tarafından çok beğenilen bir lezzet Bu ölçülerden 4 kişilik lahmacun elde ediyorum Çoğaltmak isterseniz iki ölçü olarak yapılabilir Yapacaklara şimdiden afiyet olsun