iltasyazilim
FD Üye
Lahmacunun Yapılışı İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kilo un
*Yarım yaş maya
*2 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağından biraz az ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yeteri kadar ılık su
Kıymalı harç için:
*Yarım kilo kıyma
*Bir tutam maydanoz
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 su bardağı hazır domates suyu yada domates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz
Lahmacunun Tarifi Yapılışı Önce mayayı bir yoğurma kabına alıp biraz ılık su ile eritelim Sonra sütü ve tuzu ekleyip elimizle biraz tuz eriyene kadar karıştıralım Sıvı yağı, unu ve aldığı kadar ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım Ağzını kapatıp kabarana kadar dinlendirelim Hamur ekşiyince bir mutfak robotunun içine soğanı soyup dört parçaya bölüp atalım Biberi de iki üç parçaya bölüp atalım Maydanozu, domatesi yada hazır domates suyunu, salçayı da ekleyip robotu çalıştıralım İyice doğranınca kıymaya katalım Sıvı yağ, tuz ve istediğiniz kadar pul biberi de ekleyip yoğuralım
Kabaran hamurları avuç içi kadar yada isterseniz daha küçük ( büyüklüğü size kalmış) bezelere ayıralım Bezelere ayırdığımız hamurları una bulayalım ki tezgaha yapışmasın Sonra ince bir şekilde arada bir un atarak açalım Unu yeteri kadar, hamur yapışmayacak şekilde açın Fazla unlu olmazsa daha iyi olur Açtıktan sonra hazırladığınız kıymalı harcı bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine iyice sürelim Her tarafına kıyma gelecek şekilde Yaklaşık bir yemek kaşığı dolusu yada bir buçuk yemek kaşığı dolusu kıyma yeterli geliyor Hamurun büyüklüğüne göre değişebilir Sürdükten sonra bekletmeden bir pizza tavasına yada silexe alıp kapağını kapatıp altı kızarana kadar pişirelim Pişen lahmacunu mutfak peçetesi serdiğiniz kaba koyup bu şekilde diğerleri bitene kadar devam edelim*Lahmacunu yanında salata yada maydanozla servis edelim*Afiyet olsun
Not: Kıyması sürülmüş hamuru tezgahta fazla bekletmeyin Sürünce hemen pişirin ki sonra tezgahtan kaldırması zor olmasın*Bu lahmacun soğudukça yumuşar ve kesinlikte sert olmaz
*1 kilo un
*Yarım yaş maya
*2 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağından biraz az ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yeteri kadar ılık su
Kıymalı harç için:
*Yarım kilo kıyma
*Bir tutam maydanoz
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 su bardağı hazır domates suyu yada domates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz
Lahmacunun Tarifi Yapılışı Önce mayayı bir yoğurma kabına alıp biraz ılık su ile eritelim Sonra sütü ve tuzu ekleyip elimizle biraz tuz eriyene kadar karıştıralım Sıvı yağı, unu ve aldığı kadar ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım Ağzını kapatıp kabarana kadar dinlendirelim Hamur ekşiyince bir mutfak robotunun içine soğanı soyup dört parçaya bölüp atalım Biberi de iki üç parçaya bölüp atalım Maydanozu, domatesi yada hazır domates suyunu, salçayı da ekleyip robotu çalıştıralım İyice doğranınca kıymaya katalım Sıvı yağ, tuz ve istediğiniz kadar pul biberi de ekleyip yoğuralım
Kabaran hamurları avuç içi kadar yada isterseniz daha küçük ( büyüklüğü size kalmış) bezelere ayıralım Bezelere ayırdığımız hamurları una bulayalım ki tezgaha yapışmasın Sonra ince bir şekilde arada bir un atarak açalım Unu yeteri kadar, hamur yapışmayacak şekilde açın Fazla unlu olmazsa daha iyi olur Açtıktan sonra hazırladığınız kıymalı harcı bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine iyice sürelim Her tarafına kıyma gelecek şekilde Yaklaşık bir yemek kaşığı dolusu yada bir buçuk yemek kaşığı dolusu kıyma yeterli geliyor Hamurun büyüklüğüne göre değişebilir Sürdükten sonra bekletmeden bir pizza tavasına yada silexe alıp kapağını kapatıp altı kızarana kadar pişirelim Pişen lahmacunu mutfak peçetesi serdiğiniz kaba koyup bu şekilde diğerleri bitene kadar devam edelim*Lahmacunu yanında salata yada maydanozla servis edelim*Afiyet olsun
Not: Kıyması sürülmüş hamuru tezgahta fazla bekletmeyin Sürünce hemen pişirin ki sonra tezgahtan kaldırması zor olmasın*Bu lahmacun soğudukça yumuşar ve kesinlikte sert olmaz