Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacunun Yapılışı

Lahmacunun Yapılışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lahmacunun Yapılışı İçin Malzemeler Hamuru için:


*1 kilo un
*Yarım yaş maya
*2 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağından biraz az ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yeteri kadar ılık su

Kıymalı harç için:


*Yarım kilo kıyma
*Bir tutam maydanoz
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 su bardağı hazır domates suyu yada domates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Tuz

Lahmacunun Tarifi Yapılışı Önce mayayı bir yoğurma kabına alıp biraz ılık su ile eritelim Sonra sütü ve tuzu ekleyip elimizle biraz tuz eriyene kadar karıştıralım Sıvı yağı, unu ve aldığı kadar ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım Ağzını kapatıp kabarana kadar dinlendirelim Hamur ekşiyince bir mutfak robotunun içine soğanı soyup dört parçaya bölüp atalım Biberi de iki üç parçaya bölüp atalım Maydanozu, domatesi yada hazır domates suyunu, salçayı da ekleyip robotu çalıştıralım İyice doğranınca kıymaya katalım Sıvı yağ, tuz ve istediğiniz kadar pul biberi de ekleyip yoğuralım
Kabaran hamurları avuç içi kadar yada isterseniz daha küçük ( büyüklüğü size kalmış) bezelere ayıralım Bezelere ayırdığımız hamurları una bulayalım ki tezgaha yapışmasın Sonra ince bir şekilde arada bir un atarak açalım Unu yeteri kadar, hamur yapışmayacak şekilde açın Fazla unlu olmazsa daha iyi olur Açtıktan sonra hazırladığınız kıymalı harcı bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine iyice sürelim Her tarafına kıyma gelecek şekilde Yaklaşık bir yemek kaşığı dolusu yada bir buçuk yemek kaşığı dolusu kıyma yeterli geliyor Hamurun büyüklüğüne göre değişebilir Sürdükten sonra bekletmeden bir pizza tavasına yada silexe alıp kapağını kapatıp altı kızarana kadar pişirelim Pişen lahmacunu mutfak peçetesi serdiğiniz kaba koyup bu şekilde diğerleri bitene kadar devam edelim*Lahmacunu yanında salata yada maydanozla servis edelim*Afiyet olsun
Not: Kıyması sürülmüş hamuru tezgahta fazla bekletmeyin Sürünce hemen pişirin ki sonra tezgahtan kaldırması zor olmasın*Bu lahmacun soğudukça yumuşar ve kesinlikte sert olmaz
 

Similar threads

Konut Yapımı Lahmacun Yapılışı Konut Yapımı Lahmacun Tarifi Resimli HAMURU Yarım su bardağı ılık süt 15 tatlı kaşığı tuzlu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 4su bardağı un LAHMACUNUN İÇİ 200 gram kıyma 2 büyük soğan 2 adet sivri biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Yörelere göre malzemesi ve lezzeti değişkenlik gösterebilen lahmacunun Halep usulü olanı harcına eklenen nar ekşisi ve sarımsakla fark oluşturuyor. Halep işi lahmacunu siz de evinizde yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları… Halep, Suriye'de bir şehirdir. Halep merkezinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Lahmacunun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi: *1 adet yaş maya *1 adet yumurta *Yarım çay bardağı soda *Yarım çay bardağı süt *1 çay bardağı zeytinyağı *1 su bardağı ılık su *Aldığı kadar un İç malzemesi: *500 gr orta yağlı kıyma *4 büyük baş soğan *4 adet sivri biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Ev Usulü Lahmacun Yapımı Evde Nasıl Lahmacun Yapılır Lahmacun için zorunlu malzemeler HAMURU; Yarım su bardağı ılık süt 15 tatlı kaşığı tuzlu 1 çorba kaşığı değişken yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 4su bardağı un LAHMACUNUN İÇİ; 200 gram kıyma 2 büyük soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt