iltasyazilim
FD Üye
Lakerdalı Pancarlı Kanepe Tarifi İçin Malzemeler
*Sevdiğiniz çeşit ekmek dilimleri (bende çavdar) Çıtır kanepelik kâseleri kullanabilirsiniz
*Lakerda dilimleri (marineli somon ya da füme somon, marineli hamsi kullanılabilir)
Pancar mezesi için:
*1 kabuklu haşlanmış küçük boy pancar
*1 çorba kaşığı hafif mayonez
*1 dolu çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
*Tuz ve karabiber
Üzerine:
*Kıyılmış yeşil soğan ya da dereotu
Lakerdalı Pancarlı Kanepe Tarifi Yapılışı Ekmeği kanepe büyüklüğünde dilimleyin ve dilerseniz kuru tavada bir tarafını hafifçe kızartın Soğumuş pancarı soyup irice rendeleyin ve artan suyunu hafifçe sıkın Meze için tüm malzemeleri karıştırın Lakerdanın gayet tuzlu olduğundan pancar mezesine çok tuz koymayın Her ekmek diliminin kızarmış tarafına bir tatlı kaşığı kadar meze sürüp üzerine küçük dilim lakerda koyun Yeşillikle süsleyip hemen servis edin Pancar mezesini bir gün önce hazırlayıp kanepe servis edene kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun
*Sevdiğiniz çeşit ekmek dilimleri (bende çavdar) Çıtır kanepelik kâseleri kullanabilirsiniz
*Lakerda dilimleri (marineli somon ya da füme somon, marineli hamsi kullanılabilir)
Pancar mezesi için:
*1 kabuklu haşlanmış küçük boy pancar
*1 çorba kaşığı hafif mayonez
*1 dolu çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
*Tuz ve karabiber
Üzerine:
*Kıyılmış yeşil soğan ya da dereotu
Lakerdalı Pancarlı Kanepe Tarifi Yapılışı Ekmeği kanepe büyüklüğünde dilimleyin ve dilerseniz kuru tavada bir tarafını hafifçe kızartın Soğumuş pancarı soyup irice rendeleyin ve artan suyunu hafifçe sıkın Meze için tüm malzemeleri karıştırın Lakerdanın gayet tuzlu olduğundan pancar mezesine çok tuz koymayın Her ekmek diliminin kızarmış tarafına bir tatlı kaşığı kadar meze sürüp üzerine küçük dilim lakerda koyun Yeşillikle süsleyip hemen servis edin Pancar mezesini bir gün önce hazırlayıp kanepe servis edene kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun