Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Laktik Asit Fermantasyonunun Gıda Sektöründeki Yeri Nedir?

Laktik Asit Fermantasyonunun Gıda Sektöründeki Yeri Nedir?
0
154

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Laktik Asit Fermantasyonunun Yiyecek Sektöründeli Yeri

Süt Asiti fermantasyonu neolitik çağdan beri kullanılmıştır Laktik asitin etkisiyle yiyecek asitlenir, bu da bozulmaya neden olacak mikroorganizmaların büyümesini engeller, hatta öldürebilir Bunun örnekleri sütün ekşimesinden elde edilen yoğurt, yayık ayranı, tuzsuzbeyaz peynir, sayılabilir Alman lahana turşusu (sauerkraut), Korelilerin kimçisi ve diğer bazı diğer turşu türleri de bu şekilde hazırlanır *
 
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt