Anında her hastalığa şifa nihayeti veren süt içerisinde çoğu vitamin ve minerallerle sayısız üstünlük sağlayan bir besin türüdür Kayda Değer bir gıda kaynağı olan sütün içerisinde yer alan değerler sadece çocuklar için yok, aynı süre ’da her yaştan herkesin tüketmesi gereken bir gıda öğesi olmaktadır Haznesinde barındırdığı değerler her ne dek millet için oldukça faydalı olsa da, süt içmeyi sevdikleri halde sütten şikayetleri olan insanlarda bulunmaktadır Bilhassa de süt içerken şişkinlik sorunu ile karşısında karşıya gelen bireyler bu sorunlarını çoğunlukla dile getirmektedirler Şişlik sorununu meydana getiren niçin ise süt içerisinde yer alan laktozdan kaynaklı olmaktadır Süt Şekeri süt tüketiminden derhal sonradan “süt şekeri toleransı adı bahşedilen problemi şişkinlik yaşamış ahali üstünde etki etmektedir SÜTTE YER ALAN LAKTOZA YAKIN MERCEK SÜT ŞEKERI olarak adlandırılan laktoz Latince de sütün anlamı olan “Lak ve şeker anlamını içeren “oz kelimelerinden türemiştir Bu birleşimlerden meydana gelen “süt şekeri kelimesi sütün tadını veren ve sütten daha tatlı olan bir değer olmaktadır Süt tüketimi yapan kişilerde daha sonra oluşan şişlik durumu laktozun vermiş olduğu etkiden kaynaklı olmaktadır Laktaz enziminin vücudun laktozu sindirmeye karşın yapmış olduğu zaman diliminde hızlıca azalarak meydana getirdiği bir koşul olmaktadır Normal süt ile laktozsuz süt arasında herhangi bir ayrım yoktur Tat ve renk olarak benzer olan her iki süt türünden de tüketebilirsiniz Aradaki tek fark ise laktozsuz sütlerde şeker ilave bulunmamaktadır Laktoz süte verdiği tatlandırıcıdan ötürü daha tatlı olarak süte bedel katmaktadır Kısacası laktozun süt üzerinde görevi, sütün daha tatlı olmasını sağlamaktır Glikoz ve galaktozun tatlılık derecesi laktoza tarafından daha pozitif olmaktadır Eğer süt içerken kabarık sorunu ile karşılaşıyorsanız bu problemden kurtulmak namına sütü yavaş içmelisiniz Alternatif olarak kefir veya soya sütünü de tüketebilirsinizhttp:bilgilihocamcominternaldataslaktozhakkindabilinmesigerekenler5c2d14d24b37aalt 600 434 SÜTE KARŞI DUYARLILIK NASIL ANLAŞILIR? Süt tüketiminden daha sonra mide bulantıları oluşabilir Midede veya karın bölgelerinde şişkinlikler Gaz sancıları ve mide ağrıları oluşabilir Bağırsaklar alışılagelmiş seviyesinden daha yüksek bir derecede fazladan çalışabilir, yani bozukluklar meydana gelebilir h3Laktoz intoleransı ile nasıl başa çıkılır? Tıklayın !h3 h3Laktoz İntoleransı Doğal Çare için Tıklayın !h3 h31500 Kalorilik Süt Şekeri İntoleransı Diyeti İle Haftada 1 Kilo Tıklayın !h3 sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur