iltasyazilim
FD Üye
Lavaş Ekmekli Krep Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet lavaş ekmeği
*300 gram dana bonfile(veya tavuk isteğe bağlı)
*3 adet büyük boy kültür mantarı
*1 paket dilimlenmiş kaşar peyniri
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 adet krema
*34 kaşık zeytinyağı
*1 adet et bulyon
*1 diş sarımsak
*
Lavaş Ekmekli Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle soğan, mantar ve biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz Ardından domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz Bonfilelerimizi de jülyen şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile 1 saat kadar dinlendiriyoruz 34 kaşık zeytinyağı ile kızdırdığımız tavaya etlerimizi alıp 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğanı, mantarları, biberleri ve sarımsağı da ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz ve ardından domatesleri ekliyoruz ben ayrıca 1 kaşık da domates püresi ekledim Son olarak 45 yemek kaşığı kadar kremayı ekleyip 5 dakika kadar pişirip ocağımızı kapatıyoruz ve tavamızı bir kenarda soğumaya bırakıyoruz Bir borcama beya ona benzer bir kaba almış oldığumuz 2 adet lavaş ekmeğini malzemeleri koyunca patlayıp akmasın ve büyük olsun diye birbiri üzerine koyuyoruz (resmini paylaştım) Tavamızı alıp soğumuş olan malzemeleri lavaşın ortasında olacak şekilde koyuyoruz ve daha da lezzetlendirsin diye kaşar peynirlerimizden 23 dilim ekleyip lavaşı kürdan yardımıyla güzelce kapatıyoruz Hazır olan lavaş kreplerimizi fırın tepsisine aldıktan sonra dilerseniz üzerlerine de kaşar peyniri koyup 1015 dakika 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar eritebilirsiniz Bence mükemmel bir yemek oldu Denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*2 adet lavaş ekmeği
*300 gram dana bonfile(veya tavuk isteğe bağlı)
*3 adet büyük boy kültür mantarı
*1 paket dilimlenmiş kaşar peyniri
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 adet krema
*34 kaşık zeytinyağı
*1 adet et bulyon
*1 diş sarımsak
*
Lavaş Ekmekli Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle soğan, mantar ve biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz Ardından domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz Bonfilelerimizi de jülyen şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile 1 saat kadar dinlendiriyoruz 34 kaşık zeytinyağı ile kızdırdığımız tavaya etlerimizi alıp 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğanı, mantarları, biberleri ve sarımsağı da ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz ve ardından domatesleri ekliyoruz ben ayrıca 1 kaşık da domates püresi ekledim Son olarak 45 yemek kaşığı kadar kremayı ekleyip 5 dakika kadar pişirip ocağımızı kapatıyoruz ve tavamızı bir kenarda soğumaya bırakıyoruz Bir borcama beya ona benzer bir kaba almış oldığumuz 2 adet lavaş ekmeğini malzemeleri koyunca patlayıp akmasın ve büyük olsun diye birbiri üzerine koyuyoruz (resmini paylaştım) Tavamızı alıp soğumuş olan malzemeleri lavaşın ortasında olacak şekilde koyuyoruz ve daha da lezzetlendirsin diye kaşar peynirlerimizden 23 dilim ekleyip lavaşı kürdan yardımıyla güzelce kapatıyoruz Hazır olan lavaş kreplerimizi fırın tepsisine aldıktan sonra dilerseniz üzerlerine de kaşar peyniri koyup 1015 dakika 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar eritebilirsiniz Bence mükemmel bir yemek oldu Denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun