iltasyazilim
FD Üye
Lavaş Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet lavaş ekmeği
*1 kase rendelenmiş kadar peyniri
*1 kase mısır
*2 adet doğranmış sosis
*Zeytin
*1 adet yeşil biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı susam
Tabanına sürmek için;
*2 yemek kaşığı ketçap
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 tatlı kaşığı salça(çok az su ile açılacak)
*Biraz sıvı yağ
Lavaş Pizza Tarifi Yapılışı Bayat lavaş ekmeklerini değerlendirmenin en hızlı ve lezzetli olduğu kadarHamur yoğurmadan zahmetsiz ve bi o kadar lezzetli pizza tarifimize geçelim*????
1
*Lavaş ekmeklerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsimize koyalım
*Üstüne sosunu sürelim
*Sırası ile kasar peyniri rendesi ve diğer malzemelerini ekleyelim (isteğe göre dileğiniz malzemeleri ekleyip çıkabilirsiniz)
*Yüzüne kekik, tuz, toz biber, susam ekleyelim ve aralara damla damla mayonez sıkalım
*160 derece önceden ısıtılmış fırında kasar peyniri eriyene kadar pişirelim (Lavaş olduğu için kenarları çıtır oluyor fırında uzun süre tutmayalim)
*??Dilerseniz lavaş ekmeğini 2 katta kullanabilirsiniz ben ince çerez gibi olsun istediğim için tek kat kullandım
*??İki kat kullanacaklar arasını soslayıp 2 katı üstüne koyup tekrar sos sürüp malzemeleri dizelim
*2 adet lavaş ekmeği
*1 kase rendelenmiş kadar peyniri
*1 kase mısır
*2 adet doğranmış sosis
*Zeytin
*1 adet yeşil biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı susam
Tabanına sürmek için;
*2 yemek kaşığı ketçap
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 tatlı kaşığı salça(çok az su ile açılacak)
*Biraz sıvı yağ
Lavaş Pizza Tarifi Yapılışı Bayat lavaş ekmeklerini değerlendirmenin en hızlı ve lezzetli olduğu kadarHamur yoğurmadan zahmetsiz ve bi o kadar lezzetli pizza tarifimize geçelim*????
1
*Lavaş ekmeklerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsimize koyalım
*Üstüne sosunu sürelim
*Sırası ile kasar peyniri rendesi ve diğer malzemelerini ekleyelim (isteğe göre dileğiniz malzemeleri ekleyip çıkabilirsiniz)
*Yüzüne kekik, tuz, toz biber, susam ekleyelim ve aralara damla damla mayonez sıkalım
*160 derece önceden ısıtılmış fırında kasar peyniri eriyene kadar pişirelim (Lavaş olduğu için kenarları çıtır oluyor fırında uzun süre tutmayalim)
*??Dilerseniz lavaş ekmeğini 2 katta kullanabilirsiniz ben ince çerez gibi olsun istediğim için tek kat kullandım
*??İki kat kullanacaklar arasını soslayıp 2 katı üstüne koyup tekrar sos sürüp malzemeleri dizelim