iltasyazilim
FD Üye
Lavaşta Madımak Tarifi İçin Malzemeler
*Yazdan dolaba konulmuş ya da kurutulmuş madımak
*1*fincan bulgur
*4 dilim sucuk
*1 orta boy kuru soğan
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kase yoğurt
*Pul biber
*Tuz
Lavaş için:
*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*Tuz
*Yarım su bardağı süt
Lavaşta Madımak Tarifi Yapılışı Madımakları (kuru için) 2 saat önce suda ıslayalım İyice yıkadıktan sonra 1 saat kadar haşlayalım Buzluktan çıkardığımızı direk havlamaya alabiliriz yine bir saat kadar
Tuzunu ve bulguru ekleyip 20 dakika kadar daha haşlayalım Ocağın altını kapatalım
Tavaya yağ ve ince kıydığımız kuru soğanı alalım pembeleşinceye kadar kavuralım, küp küp doğranmış sucukları ilave edip bir iki dakika pişirelim ve madımağa ekleyelim Biraz pul biber ekleyip karıştıralım Madımak hazır
Lavaş için unu hamur yoğurma kabımıza alalım, ortasına çukur açıp tuz, süt ve suyu ekleyelim Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Yarım saat dinlerdiğimiz hamurdan avuç içi kadar bezeler alıp tavamızın büyüklüğüne göre açalım Orta hararetli ocakta iki taraflı pişirelim
Resimde ki gibi servis edebilirsiniz Ben yoğurta sarımsak koymadım dilerseniz ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*Yazdan dolaba konulmuş ya da kurutulmuş madımak
*1*fincan bulgur
*4 dilim sucuk
*1 orta boy kuru soğan
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kase yoğurt
*Pul biber
*Tuz
Lavaş için:
*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*Tuz
*Yarım su bardağı süt
Lavaşta Madımak Tarifi Yapılışı Madımakları (kuru için) 2 saat önce suda ıslayalım İyice yıkadıktan sonra 1 saat kadar haşlayalım Buzluktan çıkardığımızı direk havlamaya alabiliriz yine bir saat kadar
Tuzunu ve bulguru ekleyip 20 dakika kadar daha haşlayalım Ocağın altını kapatalım
Tavaya yağ ve ince kıydığımız kuru soğanı alalım pembeleşinceye kadar kavuralım, küp küp doğranmış sucukları ilave edip bir iki dakika pişirelim ve madımağa ekleyelim Biraz pul biber ekleyip karıştıralım Madımak hazır
Lavaş için unu hamur yoğurma kabımıza alalım, ortasına çukur açıp tuz, süt ve suyu ekleyelim Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Yarım saat dinlerdiğimiz hamurdan avuç içi kadar bezeler alıp tavamızın büyüklüğüne göre açalım Orta hararetli ocakta iki taraflı pişirelim
Resimde ki gibi servis edebilirsiniz Ben yoğurta sarımsak koymadım dilerseniz ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun