iltasyazilim
FD Üye
alzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram dana kuşbaşı eti 12 adet arpacık soğan 2 adet rendelenmiş domates 12 su bardağı kırmızı biber püresi 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber Biberli Sos:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 12 su bardağı kırmızı biber püresi 12 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kimyon Diğer Malzemeler:
4 adet lavaş 1 adet mini lavaş 100 gram rendelenmiş mozarella 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Pişirme Önerisi
Dilerseniz yahniyi düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
1 yemek kaşığı zeytinyağını ısınmış tavaya ilave edin Etleri yağda hafifçe kavurun, fazla suyunu çekmeden diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte 1012 dakika suyunu çekene kadar pişirin Biberli Sosun Hazırlanışı:
Tereyağını eritin Biber salçası, biber püresi ve diğer malzemeleri ilave edip hafif çekene kadar kaynatın Fokurdayan sosu ocaktan alın Malzemelerin Birleştirilmesi:
Tavayı hafif yağlayın Lavaşları çiçek gibi dizin ve ortasına mini lavaşı yerleştirin Suyunu çektirdiğiniz yahniyi tabana yerleştirin ve mozzarella peynirini ilave edin Lavaşları kapatın ve arkalı önlü pişirmeye devam edin Kızaran lavaşları ters çevirerek tabağa alın ve sıcak biberli sosunuzu ve maydanozu ilave edip servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!
2 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram dana kuşbaşı eti 12 adet arpacık soğan 2 adet rendelenmiş domates 12 su bardağı kırmızı biber püresi 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber Biberli Sos:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 12 su bardağı kırmızı biber püresi 12 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kimyon Diğer Malzemeler:
4 adet lavaş 1 adet mini lavaş 100 gram rendelenmiş mozarella 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Pişirme Önerisi
Dilerseniz yahniyi düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
1 yemek kaşığı zeytinyağını ısınmış tavaya ilave edin Etleri yağda hafifçe kavurun, fazla suyunu çekmeden diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte 1012 dakika suyunu çekene kadar pişirin Biberli Sosun Hazırlanışı:
Tereyağını eritin Biber salçası, biber püresi ve diğer malzemeleri ilave edip hafif çekene kadar kaynatın Fokurdayan sosu ocaktan alın Malzemelerin Birleştirilmesi:
Tavayı hafif yağlayın Lavaşları çiçek gibi dizin ve ortasına mini lavaşı yerleştirin Suyunu çektirdiğiniz yahniyi tabana yerleştirin ve mozzarella peynirini ilave edin Lavaşları kapatın ve arkalı önlü pişirmeye devam edin Kızaran lavaşları ters çevirerek tabağa alın ve sıcak biberli sosunuzu ve maydanozu ilave edip servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.