Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lavaşta Yahni

Lavaşta Yahni

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
alzemeler


2 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram dana kuşbaşı eti 12 adet arpacık soğan 2 adet rendelenmiş domates 12 su bardağı kırmızı biber püresi 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber Biberli Sos:


1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 12 su bardağı kırmızı biber püresi 12 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kimyon Diğer Malzemeler:


4 adet lavaş 1 adet mini lavaş 100 gram rendelenmiş mozarella 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Pişirme Önerisi


Dilerseniz yahniyi düdüklü tencerede pişirebilirsiniz


Nasıl Yapılır?


1 yemek kaşığı zeytinyağını ısınmış tavaya ilave edin Etleri yağda hafifçe kavurun, fazla suyunu çekmeden diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte 1012 dakika suyunu çekene kadar pişirin Biberli Sosun Hazırlanışı:

Tereyağını eritin Biber salçası, biber püresi ve diğer malzemeleri ilave edip hafif çekene kadar kaynatın Fokurdayan sosu ocaktan alın Malzemelerin Birleştirilmesi:

Tavayı hafif yağlayın Lavaşları çiçek gibi dizin ve ortasına mini lavaşı yerleştirin Suyunu çektirdiğiniz yahniyi tabana yerleştirin ve mozzarella peynirini ilave edin Lavaşları kapatın ve arkalı önlü pişirmeye devam edin Kızaran lavaşları ters çevirerek tabağa alın ve sıcak biberli sosunuzu ve maydanozu ilave edip servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!



 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt