iltasyazilim
FD Üye
Lavaştan Tavuk Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane lavaş
*Kaşar peynir (rendelenmiş)
İç harcı;
*Haşlanmış tavuk
*1 adet domates
*1 adet soğan
*2 3 adet yeşil Biber
*Sarımsak
*Karabiber
*Tuz
Tavuk sulu sos;
*Tavuk suyu
*1 yemek kaşığı margarin
Beşamel sos;
*1 su bardağından biraz eksik süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
Lavaştan Tavuk Lazanya Tarifi Yapılışı Malzemelere bakınca karman çorman bir şey anlamadınız farkındayım, biraz uğraştırıcı *ama harika ötesi bir tarif yüzde yüz beğenme garantisi ile karşınızda
Öncelikle tavuğu haşlamakla ise başlıyoruz Ayrı bir tencerede domates, biber, soğanları minicik doğrayıp* yağ, tuz, karabiber ve sarımsak ilave ediyoruz* iyice kavuruyoruz Haşlanmış tavukları küp küp doğrayıp tenceredeki karışıma ilave edip karıştırıyoruz İç harcımız tamamdır Tavuğun suyu ziyan edilmiyor içerisine 1 yemek kaşığı margarin eklenir ocakta kaynatılır Ardından kelepçe kalıba ya da küçük bir borcama sıvı yağ sürülür 1 tane lavaş konulur üzerine tavuk suyu+tereyağı karışımından 34 kaşık dökülür sonra* 2 yemek kaşığı beşamel sos dökülür üzerine 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar konulur Birinci lavaş ile işimiz bitti şimdi 2 lavaşı üzerine koyun aynı işlemi uygulayın (tavuk sulu sos eşamel sos +kaşar)2 lavaşa şimdi tavuk sotenizi dökün Üzerine 3 lavaşı alın sadece* tavuk sulu sosu dökün ve geri kalan tavukları bu 3 lavaşa dökün yayın (Yani 2 tane lavaşta iç harcı kullandım siz dilerseniz tek bir katta kullanın)en son 4 lavaş alınır ve üzerine tavuk sulu sos ve* beşamel sosun tamamı dökülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1314 dk pişirin Sonra fırından alın üzerine rendelenmiş kaşarlarınızı dökün 34 dk daha fırında kalsın Lavaştan tavuklu lazanyanız hazır Harika bir lezzet Anlaşılmayan yerlerde sorabilirsiniz
*4 tane lavaş
*Kaşar peynir (rendelenmiş)
İç harcı;
*Haşlanmış tavuk
*1 adet domates
*1 adet soğan
*2 3 adet yeşil Biber
*Sarımsak
*Karabiber
*Tuz
Tavuk sulu sos;
*Tavuk suyu
*1 yemek kaşığı margarin
Beşamel sos;
*1 su bardağından biraz eksik süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
Lavaştan Tavuk Lazanya Tarifi Yapılışı Malzemelere bakınca karman çorman bir şey anlamadınız farkındayım, biraz uğraştırıcı *ama harika ötesi bir tarif yüzde yüz beğenme garantisi ile karşınızda
Öncelikle tavuğu haşlamakla ise başlıyoruz Ayrı bir tencerede domates, biber, soğanları minicik doğrayıp* yağ, tuz, karabiber ve sarımsak ilave ediyoruz* iyice kavuruyoruz Haşlanmış tavukları küp küp doğrayıp tenceredeki karışıma ilave edip karıştırıyoruz İç harcımız tamamdır Tavuğun suyu ziyan edilmiyor içerisine 1 yemek kaşığı margarin eklenir ocakta kaynatılır Ardından kelepçe kalıba ya da küçük bir borcama sıvı yağ sürülür 1 tane lavaş konulur üzerine tavuk suyu+tereyağı karışımından 34 kaşık dökülür sonra* 2 yemek kaşığı beşamel sos dökülür üzerine 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar konulur Birinci lavaş ile işimiz bitti şimdi 2 lavaşı üzerine koyun aynı işlemi uygulayın (tavuk sulu sos eşamel sos +kaşar)2 lavaşa şimdi tavuk sotenizi dökün Üzerine 3 lavaşı alın sadece* tavuk sulu sosu dökün ve geri kalan tavukları bu 3 lavaşa dökün yayın (Yani 2 tane lavaşta iç harcı kullandım siz dilerseniz tek bir katta kullanın)en son 4 lavaş alınır ve üzerine tavuk sulu sos ve* beşamel sosun tamamı dökülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1314 dk pişirin Sonra fırından alın üzerine rendelenmiş kaşarlarınızı dökün 34 dk daha fırında kalsın Lavaştan tavuklu lazanyanız hazır Harika bir lezzet Anlaşılmayan yerlerde sorabilirsiniz