iltasyazilim
FD Üye
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*14 adet baklavalık yufka
*Tereyağı
Muhallebi için:
*4 su bardağı süt
*1 adet yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı un
*4, 5 yemek kaşığı şeker
*2, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Laz Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruzSoğumaya bırakıyoruzSonra muhallebi hazırlanır Süt, yumurtanın sarısı, un ve nişasta tencereye konulurKarıştırarak pişirilir ve şeker ilave edilirKoyu bir kıvam alınca ocaktan alınır
Kare bir tepsiye her bir yufka arasına eritilmiş tereyağı konulurBu şekilde 7 kat yufka dizilir ve ortasına ılık muhallebi eklenirTekrar kalan 7 yufka araları tereyağlanarak aynı şekilde dizilir Tırtıklı bıçak yardımıyla kare kare kesilirÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir Kızarınca biraz bekletilir ve ılıkken soğuk şerbet dökülür
*14 adet baklavalık yufka
*Tereyağı
Muhallebi için:
*4 su bardağı süt
*1 adet yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı un
*4, 5 yemek kaşığı şeker
*2, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Laz Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruzSoğumaya bırakıyoruzSonra muhallebi hazırlanır Süt, yumurtanın sarısı, un ve nişasta tencereye konulurKarıştırarak pişirilir ve şeker ilave edilirKoyu bir kıvam alınca ocaktan alınır
Kare bir tepsiye her bir yufka arasına eritilmiş tereyağı konulurBu şekilde 7 kat yufka dizilir ve ortasına ılık muhallebi eklenirTekrar kalan 7 yufka araları tereyağlanarak aynı şekilde dizilir Tırtıklı bıçak yardımıyla kare kare kesilirÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir Kızarınca biraz bekletilir ve ılıkken soğuk şerbet dökülür