iltasyazilim
FD Üye
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru:
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ(en minik çay bardağıyla)
*1 çay kaşığı sirke
*Birkaç damla limon
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*33, 5 su bardağı un (kulak memesi kıvamı)
Üzeri ve arası için;
*100 gram eritilmiş tereyağı
Açmak için:
*Nişasta
Muhallebi:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı tepeleme un
*4 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tutam karabiber
*1 paket vanilya
Şerbeti:
*4 bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*1 tane limon tuzu
Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce muhallebi yapımı için un şeker sütü karıştırıp pişiriyor koyulaşınca içine 4 yumurta sarısını tereyağı karabiberi ekliyoruz karıştırıp bir dakika pişiriyoruz Altını kapatıp vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz Arada karıştırarak soğutuyor Sonra hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ununu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Hamuru küçük bezeleri yapıp dinlenmeye 15 dk bırakıyoruz Muhallebi bu arada soğumuş oluyor Tek tek açıp muhallebi koyuna kadar her araya erittiğimiz tereyağını gezdiriyoruz Resimlerde göreceksiniz iki tür yaptım Bir muska şeklinde bide klasik şekilde Az şekilde ikisini de yaptım Bu ölçü büyük tepsiyle tam geliyor 7 kat altına araya muhallebi 7 kat üste fırına vermeden dilimleyip tereyağını gezdiriyoruz Muska şeklinde ise bir bezeyi açıp 8 eşit uzunlamasına parçaya bölüyorum dört tanesini yağlayıp dört tanesini üzerine koyuyoruz Muhallebiden koyup muska şeklini veriyoruz üzerine yağ gezdiriyoruz Fırına veriyoruz 30 dk 170 derecede pişiriyoruz şerbetini 40 dk kaynatıyoruz Limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz şerbetini koyu olması gerekiyor şerbetimizi indirip 5 dk beklemiyoruz Soğuk tatlıyız döküyoruz Tarif uzun oldu kusura bakmayın Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ(en minik çay bardağıyla)
*1 çay kaşığı sirke
*Birkaç damla limon
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*33, 5 su bardağı un (kulak memesi kıvamı)
Üzeri ve arası için;
*100 gram eritilmiş tereyağı
Açmak için:
*Nişasta
Muhallebi:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı tepeleme un
*4 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tutam karabiber
*1 paket vanilya
Şerbeti:
*4 bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*1 tane limon tuzu
Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce muhallebi yapımı için un şeker sütü karıştırıp pişiriyor koyulaşınca içine 4 yumurta sarısını tereyağı karabiberi ekliyoruz karıştırıp bir dakika pişiriyoruz Altını kapatıp vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz Arada karıştırarak soğutuyor Sonra hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ununu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Hamuru küçük bezeleri yapıp dinlenmeye 15 dk bırakıyoruz Muhallebi bu arada soğumuş oluyor Tek tek açıp muhallebi koyuna kadar her araya erittiğimiz tereyağını gezdiriyoruz Resimlerde göreceksiniz iki tür yaptım Bir muska şeklinde bide klasik şekilde Az şekilde ikisini de yaptım Bu ölçü büyük tepsiyle tam geliyor 7 kat altına araya muhallebi 7 kat üste fırına vermeden dilimleyip tereyağını gezdiriyoruz Muska şeklinde ise bir bezeyi açıp 8 eşit uzunlamasına parçaya bölüyorum dört tanesini yağlayıp dört tanesini üzerine koyuyoruz Muhallebiden koyup muska şeklini veriyoruz üzerine yağ gezdiriyoruz Fırına veriyoruz 30 dk 170 derecede pişiriyoruz şerbetini 40 dk kaynatıyoruz Limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz şerbetini koyu olması gerekiyor şerbetimizi indirip 5 dk beklemiyoruz Soğuk tatlıyız döküyoruz Tarif uzun oldu kusura bakmayın Afiyet olsun