iltasyazilim
FD Üye
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklavalık yufka
*1 litre süt
*2 yumurta sarısı
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Laz Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz
*Ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya baslayınca 78 damla limon suyu koyup 10 dk daha kaynatıyoruz
karıştırmadan
*Şerbetimiz olunca soğumaya bırakıyoruz
*Daha sonra muhallebi yapıyoruz
*Sütü tencereye boşaltıp yumurta, unu, nişasta şekeri katıp pişiriyoruz
*Koyu kıvam alınca kapatıp vanilya ekliyoruz soğumasını bekliyoruz
*Ara ara karıstıralım ki kabuk tutmasın sonra fırın tepsinİ yağlıyorız
*Ben tereyağı ile yağladım
*İlk yufkayı serip tereyağını eritiyoruz
*Öncesinde serdikten sonra tereyağı döküyoruz
*Tekrar yufka tekrar tereyağı 10 kat ta tereyağı dökmüyoruz
*Muhallebi döküyoruz
*Sonra tekrar yufka üstüne tereyağı aynı şekilde 10 kat aynı devam edip son katında kalan tereyağını döküp dilimleyip önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz
*Pişince fırından alıp 2 dk sıcağı
geçtikten sonra serbeti döküyoruz Servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun ?????????
*20 adet baklavalık yufka
*1 litre süt
*2 yumurta sarısı
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Laz Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz
*Ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya baslayınca 78 damla limon suyu koyup 10 dk daha kaynatıyoruz
karıştırmadan
*Şerbetimiz olunca soğumaya bırakıyoruz
*Daha sonra muhallebi yapıyoruz
*Sütü tencereye boşaltıp yumurta, unu, nişasta şekeri katıp pişiriyoruz
*Koyu kıvam alınca kapatıp vanilya ekliyoruz soğumasını bekliyoruz
*Ara ara karıstıralım ki kabuk tutmasın sonra fırın tepsinİ yağlıyorız
*Ben tereyağı ile yağladım
*İlk yufkayı serip tereyağını eritiyoruz
*Öncesinde serdikten sonra tereyağı döküyoruz
*Tekrar yufka tekrar tereyağı 10 kat ta tereyağı dökmüyoruz
*Muhallebi döküyoruz
*Sonra tekrar yufka üstüne tereyağı aynı şekilde 10 kat aynı devam edip son katında kalan tereyağını döküp dilimleyip önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz
*Pişince fırından alıp 2 dk sıcağı
geçtikten sonra serbeti döküyoruz Servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun ?????????