iltasyazilim
FD Üye
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Hazır baklavalık yufka
*150 gram terayağ
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karabiber
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*4 5 damla limon
Laz Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Dikdörtgen borcama 25 kat baklavalık yufkayı aralarına tereyağ sürüp kat kat döşüyoruz
*25 kattan sonra yaptığımız muhallebiyi soğutup döküyoruz
*Bir 25 kat daha aralarına tereyağ sürüp* döşüyoruz
*En son katıda koyup üzerine kalan tereyağı gezdirip dilimliyoruz
*180 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz
*Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz
*Süsleme yapıp servis yapıyoruz
*
*Hazır baklavalık yufka
*150 gram terayağ
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karabiber
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*4 5 damla limon
Laz Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Dikdörtgen borcama 25 kat baklavalık yufkayı aralarına tereyağ sürüp kat kat döşüyoruz
*25 kattan sonra yaptığımız muhallebiyi soğutup döküyoruz
*Bir 25 kat daha aralarına tereyağ sürüp* döşüyoruz
*En son katıda koyup üzerine kalan tereyağı gezdirip dilimliyoruz
*180 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz
*Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz
*Süsleme yapıp servis yapıyoruz
*