iltasyazilim
FD Üye
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*24 adet baklavalık yufka
Muhallebisi için :
*Yarım litre süt
*1 adet yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
*3, 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*Çay kaşığının ucu kadar karabiber
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Arasına sürmek için :
*Bolca erimiş tereyağı ( 200300 gr kadar )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce su ve şekeri kaynatın Kaynayınca limon damlalarını damlatıp, 5 dk sonra altını kapatın Şerbeti soğutun
Başka bir tencerede tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp, pişirin
Ben dikdörtgen borcam kullandım Eritilmiş tereyağı ile borcamı yağlayın İlk önce 10 yufkayı üst üste koymalısınız ve her katı bolca yağlamalısınız 10 katı yağlayınca muhallebiyi yufkaların üzerine yayın Ardından diğer 14 yufka içinde aynı işlemi uygulayın 13 yufka ile 14 yufkayı yağlamadan önce yarım çay bardağı sıvı yağı eritmiş olduğunuz tereyağına karıştırıp, 13 ve 14 katlara bolca sürün Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın Fırınınız ısınırken nazikçe dilimleme işlemini yapın Yaklaşık 15 dk da üstü altın rengi olana kadar pişirin İlk sıcağı geçince şerbeti, bıçakla kestiğiniz yerlere dökün Ilıklaşınsa yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
( NOT: İlk erittiğim tereyağı az gelince tekrar tekrar eritmek için tereyağı kullandım Yazdığım miktarı tahmini yazdım )
*24 adet baklavalık yufka
Muhallebisi için :
*Yarım litre süt
*1 adet yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
*3, 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*Çay kaşığının ucu kadar karabiber
Şerbeti için:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Arasına sürmek için :
*Bolca erimiş tereyağı ( 200300 gr kadar )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce su ve şekeri kaynatın Kaynayınca limon damlalarını damlatıp, 5 dk sonra altını kapatın Şerbeti soğutun
Başka bir tencerede tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp, pişirin
Ben dikdörtgen borcam kullandım Eritilmiş tereyağı ile borcamı yağlayın İlk önce 10 yufkayı üst üste koymalısınız ve her katı bolca yağlamalısınız 10 katı yağlayınca muhallebiyi yufkaların üzerine yayın Ardından diğer 14 yufka içinde aynı işlemi uygulayın 13 yufka ile 14 yufkayı yağlamadan önce yarım çay bardağı sıvı yağı eritmiş olduğunuz tereyağına karıştırıp, 13 ve 14 katlara bolca sürün Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın Fırınınız ısınırken nazikçe dilimleme işlemini yapın Yaklaşık 15 dk da üstü altın rengi olana kadar pişirin İlk sıcağı geçince şerbeti, bıçakla kestiğiniz yerlere dökün Ilıklaşınsa yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
( NOT: İlk erittiğim tereyağı az gelince tekrar tekrar eritmek için tereyağı kullandım Yazdığım miktarı tahmini yazdım )